Nastavljena proizvodnja "kleopatre"

Iz menadžmenta DKP-a u kontinuitetu saopštavaju, uprkos, javnim optužbama iz Egipta, da je proizvodnja „kleopatre“
4 komentar(a)
Kleopatra, Foto: Luka Zeković
Kleopatra, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.08.2013. 10:44h

Poslije petodnevne pauze juče je u Duvanskom kombinatu u stečaju nastavljena proizvodnja cigareta „kleopatra“ koji se više od godinu, pod dosta čudnim okolnostima i optužbama iz inostrastva, pakuje za inostranu i nepoznatu kompaniju FZE Liberty, Al – Jazeera Al – Hamra Ras Al Khaimah, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Do prekida proizvodnje, prema izjavama iz uprave kompanije, koju su prenijeli elektronski mediji, došlo je “zbog fumigacije svih pogona zbog sprječavanja eventualne pojave duvanskog moljca što je redovna godišnja aktivnost zbog visokih temperatura”.

Iz menadžmenta DKP-a u kontinuitetu saopštavaju, uprkos, javnim optužbama iz Egipta, da je proizvodnja „kleopatre“, u Podgorici, označena markicom „Made in Egypt“ u potpunosti legalna.

Početkom ove sedmice isplaćena je zaostala junska zarada za dio radnika proizvodnje fabrike cigareta, ali i radnike administracije DKP-a koji u ovoj duvanskoj kompaniji ostvaruju godinama, u prosjeku, najveća mjesečna primanja.

Inače, do kraja ovog mjeseca sve oči su uprte u konzorcijum triju kompanija: Primat iz Užica, Partner Company iz Danilovgrada i Jaz expres iz Budve, koji bi trebalo da do održavanja skupštine akcionara Novog duvanskog kombinata, a najkasnije do 6. septembra ove godine, uplati 7,1 milion eura za kupovinu akcija te kompanije od Vlade i Opštine Podgorica.

Bonus video: