Aco Đukanović bi hotel na mjestu vile uzete od Marovića

Prva banka postala vlasnik vile u Petrovcu, nakon što kredit od 2,9 miliona eura nije vratila firma čiji je jedan od osnivača Svetozar Marović
154 pregleda 7 komentar(a)
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.07.2018. 17:11h

Podgorička kompanija “First assets management“, čiji je osnivač Prva banka, podnijela je krajem maja zahtjev budvanskom Sekretarijatu za urbanizam za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova (UTU) za gradnju kondo hotela i vila sa turističkim apartmanima na mjestu nekadašnje vile “Komfor“, na ulazu u Petrovac.

Sekretarijat se još nije izjasnio, a planskim dokumentom za to područje predviđeni su objekti kakve je tražila banka Aca Đukanovića.

Nekada luksuzna vila “Komfor” i atraktivni zemljišni kompleks od 8.231 kvadrata na Stupovima, postali su vlasništvo banke brata crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića nakon što kompanija “Sunny hill“ nije vratila kredit od 2,9 miliona eura.

Vila “Komfor” izgrađena je 1967. godine, više od dvije decenije nije u funkciji i često je mijenjala vlasnike, pogotovo u proteklih deceniju i po.

Nakon što je banka 2009. zvanično uknjižila vilu na sebe, nekretnina je godinama bila na prodaji.

“Vijesti” su ranije pisale da je osnivač firme “Sunny hill“ budvanska kompanija “Moninvest“, koja je bila manjinski akcionar u firmi “Zavala invest”, vlasnika projekta apartmanskog naselja na Zavali.

Kredit je upravo uzeo “Moninvest”, a kao garanciju da će vratiti založio zemlju u Petrovcu.

Jedan od osnivača “Moninvesta” bio je i Svetozar Marović.

“Prva banka” je prije desetak dana dobila UTU za gradnju hotelskog kompleksa na mjestu nekadašnjeg “Titeksovog odmarališta“ u Bečićima

Bonus video: