U Budvi više gostiju nego na čitavom primorju zajedno

Imajući u vidu da je avgust prošle godine označen kao rekordan, to što je bolja posjećenost ove godine je ohrabrujući podatak
11 komentar(a)
Budva, sezona, Foto: Arhiva "Vijesti"
Budva, sezona, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.08.2013. 12:25h

Dobra popunjenost svih vidova smještaja nastavljena je i tokom minule sedmice, jer po poslednjim podacima Turističke organizacije Budve, na prostoru od Jaza do Buljarice boravi 45 hiljada turista, što je jedan odsto više nego u istom periodu prošle godine.

A kakva je popunjenost Budve, dovoljno govori podatak, da upravo sve ostale primorske opštine zajedno nemaju toliko broj gostiju.

Imajući u vidu da je avgust prošle godine označen kao rekordan, to što je bolja posjećenost ove godine, kako navode u TO Budve,je ohrabrujući podatak, u prognozama, da će ovo ljeto biti jedno od uspješnijih.

"Od ukupnog broja gostiju, njih 90 odsto, ili 41.448 su inostranih, dok je 3.536 domaćih turista. U hotelima boravi 13.832 i gostiju, što je popunjenost na niovu prošlogodišnje, u kampovima je za trećinu više turista, i evidentirano je 439.

U privatnom smještaju procjena je da boravi 30.382 gostiju, što je popunjenost tog vida smještaja na nivou prošlogodišnje", navodi se u sedmičnom izvještaju TO Budve.

Bonus video: