Stojovićev sindikat traži novac i imovinu

Samostalni sindikat KAP-a potražuje novac od prodatih poslovnih prostora u stambeno-poslovnoj zgradi na lokaciji Drpe Mandića
3 komentar(a)
KAP, Foto: Zoran Đurić
KAP, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.08.2013. 16:34h

Manjinski Samostalni sindikat Kombinata aluminijuma (KAP), koji godinama predvodi Svetozar Stojović, prijavio je Privrednom sudu kao svoja potraživanja sredstva od prodatih poslovnih prostora u stambeno - poslovnoj zgradi u Podgorici na lokacijama Drpe Mandića i Zabjelo.

Taj sindikat je u registru Ministarstva rada i socijalnog staranja od 26. decembra 1991. godine. Oni su kao svoja potraživanja prijavili i industrijsko građevinski objekat „Ciglana“ u Spužu ukupne površine 6.290 kvadrata. Na toj lokaciji nalazi se kancelarijski prostor od 210 kvadrata, kao i ekonomsko zemljište.

Samostalni sindikat KAP-a potražuje novac od prodatih poslovnih prostora u stambeno-poslovnoj zgradi na lokaciji Drpe Mandića kupcima Slobodanu Mikaljici, preduzeću Gorica IMPEX iz Podgorice i Živku Seniću.

Vrijednost prostora u iznosu od 97.625 njemačkih maraka, odnosno, 49.915 eura ostvarenih prodajom poslovnih prostora, kako se navodi u zahtjevu Stojovićevog sindikata, trebalo bi usmjeriti na rješavanje stambenih pitanja zaposlenih na osnovu akata o raspodjeli stanova i kredita.

Traže i da im se vrati prethodno oduzeta imovina i nadoknadi šteta, kao i da im se uplati novac od „otete imovine sindikalnog preduzeća Singal”, čiji su oni bili osnivač.

Zahtijevaju i novac od zakupnina poslovnih prostora na lokaciji Drpe Mandića i lokciji Zabjelo „F“ u Podgorici, kao i potraživanja po osnovu uplate jedan odsto od neto zarade sa pripadajućom kamatom za sindikalnu članarinu od 1. oktobra 2002. godine do uvođenja stečaja u KAP, 8. jula ove godine.

Potražuju i novac koji je poslodavac trebalo da izdvaja za solidarnu izgradnju stanova, dio sindikalnog novca predviđenog za kasu uzajamne pomoći od 1. oktobra 2002. do sada. Zahtijevaju i uplatu novca za zaposlene i radno angažovane po Kolektivnom ugovoru koji obavljaju stručne i administrativne poslove u Samostalnom sindikatu za period od 1. oktobra 2002. do uvođenja stečaja.

Bonus video: