Pozitivna: Tužba od milijardu eura bi nas odvela u ropstvo

U rješavanje problema moraju biti uključene sve državne strukture, partije i kompetentni pojedinci
14 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Đurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.08.2013. 14:45h

Tužba koju sprema En plus grupa, a čiji je iznos milijardu eura, zabrinula bi i mnogo ekonomski bogatije države, a kamoli državu Crnu Goru koju toliki iznos može odvesti u dužničko ropstvo, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

Iz te partije su, u zvaničnom saopštenju, ukazali na alarmantnu situaciju u kojoj u rješavanje problema moraju biti uključene sve državne strukture, partije i kompetentni pojedinci kako se ne bi ostvario najgori mogući scenario, a to je da budemo gubitnici u tom sudskom procesu.

"Tek sada dobijamo uvid u razmjere ovog više nego sumnjivog procesa privatizacije. Krivicu za ovakvo stanje svakako dijele i vlast i 'strateški partner'", stoji u saopštenju Gorana Đurovića, člana Predsjedništva Pozitivne Crne Gore.

U toj partiji smatraju da se konačno crnogorskoj javnosti moraju predočiti sve činjenice vezane za odnos vlasti i famozne En plus grupe jer se dokumenta koja iznose dvije strane drastično razlikuju. Ovakva situacija, navode, stvara konfuziju kod samih građana Crne Gore koji su tokom cijelog procesa privatizacije bili samo pasivni posmatrači dešavanja oko KAP-a, ali ih nažalost očekuje sudbina aktivnih dužnika.

"Pozitivna Crna Gora je već mnogo puta ukazivala da nečija pojedinačna neodgovornost, halapljivost ili korumpiranost može dovesti do kolektivnog problema. Ukazivali smo i na samu netransparentnost procesa prodaje KAP-a kao i „naivnost“ prilikom izdavanja garancija. Pozivali smo sve ključne aktere da nam javno objasne postupak privatizacije, a naročito razloge izdavanje enormnih garancija, ali ni na jedno pitanje nikada nijesmo dobili ni jasan ni konkretan odgovor," dodali su.

Pozitivna Crna Gora takođe zahtijeva hitnu reakciju državnog tužilaštva kako bi se utvrdilo da li su istiniti navodi o falsifikovanju finansijskih iskaza i utvrdila odgovornost za moguće štetne posljedice po sve građane Crne Gore, kako ove, tako i narednih generacija.

Bonus video: