Završen remont voza Željezničkog prevoza CG u Zagrebu

Gredelj je za crnogorsku firmu samo u posljednje tri poslovne godine obavio popravke različitog nivoa složenosti na više od 30 putničkih vagona i na četiri lokomotive
79 pregleda 1 komentar(a)
voz, Foto: Ivan Petrušić
voz, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 08.08.2013. 13:48h

Iz Tvornice željezničkih vozila (TŽV) Gredelj danas je prema Crnoj Gori upućen prvi od dva elektromotorna voza serije 412/416 u vlasništvu Željezničkog prevoza Crne Gore AD Podgorica, koji je bio na popravci i modernizaciji, saopšteno je iz Gredelja.

Prema istom ugovoru, Gredelj će isporučiti još jedan elektromotorni voz iste serije, piše Biznis plus.

Taj projekt je nastavak dugogodišnje saradnje sa Željezničkim prevozom Crne Gore. Za ovu kompaniju samo u posljednje tri poslovne godine Gredelj je obavio popravke različitog nivoa složenosti na više od 30 putničkih vagona i na četiri lokomotive.

„Posebno mi je zadovoljstvo što su Željeznice Crne Gore iskazale svoje povjerenje u TŽV Gredelj i njegove stručnjake povjerivši nam ovaj projekat. TŽV Gredelj je ponovno potvrdio znanje i sposobnost svojih stručnjaka te visok nivo reputacije i konkurentnosti u gradnji novih i održavanju postojećih željezničkih kapaciteta na zahtjevnom i vrlo važnom tržištu Crne Gore“, izjavio je stečajni upravnik Gredelja, Pero Hrkać.

Bonus video: