Pozitivna: Vladavina prava i jasni ugovori su potreba Crne Gore

Pozitivna Crna Gora zahtjeva da Moisejev i Malerba budu iskreni i saopšte nam šta im je obećano prilikom njihovog dolaska u Crnu Goru
81 pregleda 10 komentar(a)
Jurij Mojsijev, Foto: Luka Zeković
Jurij Mojsijev, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.08.2013. 14:52h

Pozitivna Crna Gora ukazuje da izjava bivšeg izvršnog direktora KAP-a Jurija Moisejeva kojom se najavljuje da će En plus grupa tražiti astronomsku odštetu od države Crne Gore, nije ništa drugo do nastavak kampanje pritiska na crnogorsku javnost.

"Ova i slična izjava izvršnog direktora EPCG Enrika Malerbe imaju za cilj pritisak na građane Crne Gore kako bi prihvatili nova zaduženja kojim bi bila namirena njihova potraživanja", piše u saopštenju člana Predsjedništva Pozitivne Gorana Đurovića.

Pozitivna Crna Gora zahtjeva da umjesto ovakvih izjava, Moisejev i Malerba budu iskreni i saopšte nam šta im je konkretno obećano prilikom njihovog dolaska u Crnu Goru.

"Sasvim je izvjesno da se problem nalazi negdje između zakonski dozvoljenih okvira i nečijeg usmenog obećanja da će dobiti više od potpisanog. Kao kolateralna šteta javljaju se građani Crne Gore koji će morati platiti kompletan dug htjeli to oni ili ne, i to je jedina činjenica u kojoj se Pozitivna Crna Gora i gospodin Moisejev nažalost slažu. Bilo bi dobro da gospoda iz En-plus grupe predoče crnogorskoj javnosti u šta su investirali pomenutih dvjesta miliona eura za koje tvrde da su uložili. Ono što se zna jeste, da proizvodnja u KAP-u nije osavremenjena kao i da se ništa nije uradilo na zaštiti životne sredine što im je bila i obaveza. Mi ne sporimo da je taj novac En plus Grupa dala, ali šira javnost treba da zna kome,kada, kako i zašto", navodi se u saopštenju.

Pozitivna Crna Gora takođe smatra pretencioznom tvrdnju Moisejeva da će njihov slučaj imati za posljedicu investicionu izolaciju Crne Gore.

"Uvođenjem jasnih i transarentnih pravila a, sve pod okriljem vladavine prava, Crna Gora postaje interesantnija za države, dugoročne i profitabilne investicije. To mora biti jedan od prioriteta u radu svake vlade koja želi imati stabilan privredni ambijent", zaključuje se.

Bonus video: