Medojević i Jelić o Grboviću: Ko je bezbjednosno interesantan

Bezbjednosno interesantne osobe kontrolišu igre na sreću, tvrdi Nebojša Medojević, dok mu je Zoran Jelić (DPS) kazao da je lider PzP-a taj koji je bezbjednosno interesantan
73 pregleda 13 komentar(a)
Medojević i Jelić, Foto: Luka Zeković
Medojević i Jelić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.07.2013. 13:28h

Sjednicu parlamentarnog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, koji je usvojio predlog izmjena zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) da bi se plaćanja tog poreza oslobodili priređivači igara na sreću, obilježila je rasprava Nebojše Medojevića (DF) i Zorana Jelića (DPS).

Medojević je kazao da je DF predložio amandman za oporezovanje kocke kako bi se se skrenula pažnja na diskriminatorko ponašanje države u toj oblasti, te da je DF za to da se pod punu kontrolu države stavi oblast igara na sreću.

„Bezbjedonosno interesantne osobe kontrolišu ovu oblast. Ovo je klasičan primjer lobiranja u Skupštini za te strukture. Uz to šetaju po Skupštini i tražiću da se ispita ko ih je tu pustio. Ne mogu da saopštim imena jer me na to obavezuju zakon kao člana odbora za bezbjednost, kazao je Medojević.

Sava Grbović nepozvan u Skupštini, želi da da "stručno mišljenje" >>>

On je aludirao na predsjednika Odbora direktora Lutrije Crne Gore Savu Grbovića koji je pokušao pokušao u dva navrata da prisustvuje sjednici Odbora za ekonomiju da bi učestvovao u raspravi PDV-u na kocku.

Jelić je kazao da su „ti pojedinci ušli na vrata, a ne kroz prozor“, te da je Medojević bezbjedonosno interesantna osoba.

„Od vlasnika C marketa ste uzeli novac, trgovali ste akciznim robama sa Kosovom i Albanijom, uzimali ste novac od Telekoma, imate najviše krivičnih prijava, sad se tresete od izlaska jednog sprskog tajkuna iz zatvora... Vaš dosije je debeo. Recite, da li ste bili na posebnu obuku u jednom kampu za rušenje vlasti u Crnoj Gori“, kazao je je Jelić i pozvao državnog tužioca da ispita to optužujući Medojevića za “učešće u pranju novca”.

Medojević je odgovorio da u državnim evidencijama nema nijedan njegov dosije, te da možda ima u „partijskim evidencijama DPS –a“.

„Sigurno me ne bi štedjeli li da bilo šta imate. Kad mi dođemo na vlast, vas nećemo štedjeti. Sad je vaš državni tužilac i služba bezbjednosti“, odgovorio je Medojević, dodajući da kolegama iz DPS –a treba da služi na čast što su uveli „pojedince“ u Skupštinu, a to je dokaz da vlast blisko sarađuje sa organizovanim kriminalom.

Ko se drogira, a ko se znoji

Medojević je u međuvremenu uzeo maramicu, na šta su poslanici DPS-a poručili “Znojite se, gospodine Medojeviću, vruća tema”.

Medojević je rekao da se znoji jer je u sali 60 stepeni.

“Ne drogiram se, da se drogiram ne bih se znojio”, uzvratio je Medojević.

Bonus video: