Aplikacija M:tel-a i NTO- za interaktivan pregled turističkih atrakcija

Dovoljno je da se kamera pametnog telefona usmjeri ka najbližoj lokaciji, kada se pojavljuje niz kratkih priča sa audio vodičem
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2013. 16:04h

Nacionalna turistička organizacija (NTO) i kompanija M:tel prezentovali su danas mobilnu aplikaciju Montenegro Talking koja korisnicima omogućava brz, edukativan i zabavan pregled skoro 70 turističkih lokacija.

Na prezentaciji je saopšteno da je aplikacija besplatna, dostupna je na Android platformi, uskoro i na iOS-u, te da donosi "potpuno novu percepciju ponude Crne Gore, njenih gradova, istorisjkih i kulturnih znamenitosti".

"Nakon preuzimanja aplikacije, dovoljno je da se kamera pametnog telefona usmjeri ka najbližoj lokaciji. Istog trenutka otvoriće se niz kratkih priča, a audio vodič započeće svoju naraciju, tako da korisnici mogu da budu usredsređeni na arhitekturu građevina, institucija, spomenika, vjerskih objekata i na detalje, a ne na ekran telefona", saopšteno je iz M:tel-a.

Dodaju da ucrtane mape, koje korisnika vode kroz prošlost i sadašnjost Crne Gore, omogućavaju da se razgledanje unaprijed isplanira, a aplikacija će predložiti i navoditi najboljom rutom za obilazak, uzimajući u obzir mjesto na kome se u tom trenutku korisnik nalazi.

Početni ekran nakon instalacije

Aplikacija je dostupna na crnogorskom, ruskom i engleskom jeziku a među lokacijama koje su obuhvaćene prvom verzijom su najznačajnije lokacije u Podgorici, Cetinju i Primorju.

Aplikacija će, kako se dodaje, biti unaprijeđivana, i uskoro proširena sa novim turističkim lokacijama sa sjevera Crne Gore.

Galerija

Bonus video: