Odloženo ročište za uvođenje stečaja u Vektra investments

Privredni sud u Podgorici je 20. decembra 2012. uveo stečaj u kompaniju Vektra Montenegro
0 komentar(a)
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.07.2013. 12:25h

Ročište za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra investments, na zahtjev Crnogorske komercijalne banke (CKB) i OTP faktoringa, odloženo je za 27. septembar, kako bi se advokati upoznali sa nalazom vještaka, o kojem treba da se izjasne.

Sudija Privrednog suda, Dragan Vučević saopštio je da je nalaz vještaka finansijske struke koji je uradio vještačenje kako bi se utvrdila visina duga stigao 18. jula i on ga je predao strankama.

Vučević je pitao stranke da li mogu da se odmah izjasne o nalazu, na šta su punomoćnik Vektre investments, Ranko Grbavac i punomoćnici tužioca, Senja Radović i Filip Jovović kazali da im treba malo vremena kako bi se upoznali sa nalazom.

"Treba mi vremena da pregledam nalaz i da se uključe stručnjaci", rekao je Grbavac.

Vučević je kazao da misli da je nalaz korektan.

Apelacioni sud je nedavno oborio rješenje Privrednog suda o odbijanju zahtjeva za uvođenje stečaja toj Brkovićevoj kompaniji.

Prema posljednjem spisku blokiranih preduzeća Centralne banke (CBCG), Vektra investments duguje 23,1 hiljadu eura, dok potraživanja CKB-a iznose oko 1,4 miliona eura bez kamata.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura.

Uvođenje stečaja je traženo i za kompanije Vektra Montenegro, Vektra Boka, Horajzon Lodžistik i Vektra aviejšn.

Privredni sud u Podgorici je 20. decembra 2012. uveo stečaj u kompaniju Vektra Montenegro. Rješenje o uvođenju stečaja u Vektru Montenegro donio je sudija podgoričkog Privrednog suda Miodrag Anđelić na predlog CKB-a, odnosno kompanije OTP faktoring.

Ročište za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra Boka zakazano je za ponedjeljak.

Privredni sud u Bijelom Polju uveo je krajem maja stečaj u Vektru Jakić, takođe na zahtjev OTP banke. Stečaj je uveden zbog neizmirivanja kredita od 73,6 miliona eura, koji je banka odoborila Vektri Montenegro, a gdje je Vektra Jakić bila žirant.

Stečaji su krajem jula uvedeni i u Horajzon Lodžistik, zbog duga od 2,56 miliona eura i kompaniju Vektra voda, koja duguje 3,25 miliona eura.

Bonus video: