Ruska turistička agencija otkazala aranžmane za Crnu Goru i Hrvatsku

Zbog toga će oko 16.000 turista koji su već uplatili svoje ljetovanje morati da odustanu od putovanja ili na njega otići nekom drugom agencijom
21 komentar(a)
Ruski turisti, Foto: Www.itar-tass.com
Ruski turisti, Foto: Www.itar-tass.com
Ažurirano: 22.07.2013. 16:06h

Jedna od najstarijih ruskih turističkih agencija Ascent Travel, specijalizovana za putovanja u Hrvatsku i Crnu Goru, morala je otkazati svoje preostale ljetne programe zbog lošeg interesa, objavio je u danas ruski list na engleskom jeziku Moscow Times.

Zbog toga će oko 16.000 turista iz Rusije koji su već uplatili svoje ljetovanje morati da odustanu od putovanja ili na njega otići nekom drugom agencijom.

Ascent Travel odlučila se na ovaj potez nakon što je prodaja čarter letova smanjena za 60 odsto.

Zbog toga moraju vratiti oko 4,5 miliona rubalja (oko 138.700 američkih dolara) putnicima koji su na ljetovanje trebalo da odu proteklog vikenda, a trebaće da vrate još najmanje 16 miliona rubalja, rekao je direktor kompanije Evgenij Sudbin.

On je kazao da je Ascent Travel morao otkazati čartere u Hrvatskoj i Crnoj Gori jer zbog slabe potražnje kompanija nije uspjela ispuniti kvotu soba koju je zatražila u preliminarnim ugovorima.

Kako navodi ovaj ruski list, loš interes rezultat je pada potrošnje u Rusiji ali i uvođenja viza za ruske turiste koji putuju u Hrvatsku nakon ulaska zemlje u Evropsku uniju.

Moskovski list procjenjuje da je zanimanje za ljetovanje u Hrvatskoj u ovoj godini u Rusiji palo za najmanje 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, a jedan od razloga su i cijene. Tako se navodi da sedam dana odmora u hotelu s tri zvjezdice i avionskim prevozom iznosi 400 eura odnosno 525 dolara po osobi od čega na avionsku kartu otpada 250-300 eura.

Bonus video: