Medojević: Ako SDP popusti Đukanoviću, veći je krivac od njega

"Izgleda Đukanović zna tajnu kako da privoli Krivokapića da zaboravi na interese države i naroda i podrži politiku spržene zemlje koju sprovodi Đukanović"
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2013. 10:56h

Iz Medijskog pula Socijaldemokratske partije (SDP) "Vijestima" nije odgovoreno na pitanja da li su blizu dogovora sa premijerom Milom Đukanovićem u vezi sa rebalansom budžeta i šta bi taj dogovor podrazumijevao.

Nije odgovoreno ni da li smatraju da se preko budžeta, kao što je Đukanović najavio, može održati proizvodnja u KAP-u, da li bi podržali takvo rješenje i smatraju li da iza takvog predloga rješenja stoje privatni interesi.

Đukanović je prije dva dana kazao da koalicija sa SDP-om traje 15 godina, da je potvrđena na prethodnim izborima i da je i dalje sklon toj saradnji.

"Ali smatram poželjnim vršenje vlasti i očuvanje koalicije samo u mjeri u kojoj je vlast u stanju da efikasno rješava društvene probleme i ispunjava ono što su očekivanja građana. Od toga zavisi moj odnos prema ovoj i svakoj drugoj koaliciji”, rekao je Đukanović.

Poslanici opozicije su saglasni u ocjeni da će SDP na kraju podržati rebalans budžeta.

"Kako vrijeme odmiče i ja sam sklon varijanti da će Kivokapić ipak izabrati udobnost vlasti i sve privilegije koje ne mali broj članova i funkcionera SDP obilato koristi već 15 godina, nego otklon od destruktivne i propale politike koju vodi Đukanović”, tvdi Medojević.

On je rekao da "izgleda Đukanović zna tajnu kako da privoli Krivokapića da zaboravi na interese države i naroda i podrži politiku spržene zemlje koju sprovodi Đukanović”.

"Ako se to desi Krivokapić i SDP biće veći krivci od Đukanovića za urušavanje institucija države, Ustava i ekonomskog poretka", kazao je Medojević.

Mladen Bojanić iz Pozitivne je rekao da uvijek postoji prostor za dogovor DPS-a i SDP-a koji su uvijek iskorišćavali za uskopartijske interese.

"Za očekivati je da i ovaj put dođu do dogovora, jer prvi prioritet im je ostanak na vlasti", tvrdi Bojanić.

Galerija

Bonus video: