Plan za Kumbor: kompleks od 500 miliona za 28 mjeseci

Projekat se odnosi na lokaciju bivše kasarne u Kumboru 342.000 kvadrata. Na njoj će se nalaziti luksuzni “One” hotel
77 pregleda 11 komentar(a)
Sol Kerzer, Milo Đukanović, Foto: Azmont
Sol Kerzer, Milo Đukanović, Foto: Azmont
Ažurirano: 16.07.2013. 18:18h

Azerbejdžanska kompanija uložiće 500 miliona eura, umjesto prvobitno planiranih 250 miliona, u izgradnju prvog “One&only” rizorta u Evropi i super luksuznog kompleksa u Bokokotorskom zalivu, saopšteno je nakon sastanka predjsednika kompanije Kerzner International Sola Kerznera i premijera Mila Đukanovića.

Oni su se, kako je navedeno u saopštenju, sastali kako bi obilježili potpisivanje ugovora sa Azmont investments, dijelom kompanije Azerbejdžan investment.

Predstavnik Azmonta Gafar Gurbanov, kako se navodi u saopštenju, kazao je da su mjesec nakon potpisivanju ugovora, pripremili čitav masterplan za projekat.

“Azmont je zakonski obavezan da uloži 250 miliona eura za period od osam godina, ali protekle sedmice ovaj iznos je povećan na 500, sa dinamičnim planom realizacije projekta kako bi se izgradnja kompleksa završila u roku od 28 mjeseci“, kazao je Grubanov dodajući da je u pitanju uzbudljiv projekat značajan za Crnu Goru kao destinaciju visokog turizma.

On je naveo da će ove godine na gradilištu biti angažovano 500 ljudi, a sljedeće godine broj zaposlenih će porasti na 3.000. Investitor obećava da će u kompleksu nakon otvaranja raditi 1.200 zaposlenih, kao i da će predstavlja do sada najveću investiciju u turizam u Evropi.

Projekat se odnosi na lokaciju bivše kasarne u Kumboru 342.000 kvadrata. Na njoj će se nalaziti luksuzni “One&Only ” hotel sa 120 soba, ESPA fitnes i velnes centrom, 500 luksuznih apartmana i vila, marina kapaciteta do 250 vezova, do 70 radnji, kafea i restorana, jahting i plažni klub, teniska akademija...

Gradnju rizorta realizovaće kompanija Kerzner sa Bahama, koja je sklopila ugovor sa Triangle investment iz Engleske. Triangle je zastupnik azerbejdžanske naftne kompanije SOCAR koja je nosilac ugovora i osnivač Azmonta.

Bonus video: