Eurodizel od sjutra skuplji pet centi: 1,29 eura za litar!

Cijene benzina ostaće nepromijenjene, pa će litar bezolovnog eurosupera 98 i 95 i naredne dvije sedmice koštati 1,41 eura, odnosno 1,38 eura
0 komentar(a)
gorivo, Foto: Boris Pejović
gorivo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.07.2013. 11:04h

Eurodizel i lož ulje od ponoći će u Crnoj Gori biti skuplji četiri do pet centi, dok će cijene benzina ostati iste, saopšteno je agenciji Mina-business iz Ministarstva ekonomije.

Litar eurodizela od ponoći će biti skuplji pet centi i koštaće 1,29 eura, dok će cijena eurodizela za komercijalne svrhe porasti četiri centa na 1,07 eura.

Lož ulje i lož ulje za grijanje takođe će poskupiti četiri centa na 1,26 eura, odnosno 98 centa.

Cijene benzina ostaće nepromijenjene, pa će litar bezolovnog eurosupera 98 i 95 i naredne dvije sedmice koštati 1,41 eura, odnosno 1,38 eura.

Maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori posljednji put su promijenjene 1. jula, kada su porasle dva do tri centa zbog povećanja stope poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Naredni obračun biće obavljen 29. jula, dok će eventualne nove cijene naftnih derivata važiti od 30. jula.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Bonus video: