Vlada nas je zadužila za još 60 miliona zbog garancija izdatih KAP-u

Iz Ministarstva je saopšteno da su krediti obezbijeđeni na tri godine, uz grejs period od 18 mjeseci i fiksnu kamatnu stopu od 6,42 odsto
48 komentar(a)
novac, Foto: Shutterstock
novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.07.2013. 16:58h

Ministarstvo finansija zaključilo je kreditni aranžman od 60 miliona eura sa Deutsche i Erste bankom, kako bi obezbijedili novac za izmirenje obaveza po osnovu aktiviranih državnih garancija izdatih za Kombinat aliminijuma Podgorica (KAP).

Iz Ministarstva je saopšteno da su krediti obezbijeđeni na tri godine, uz grejs period od 18 mjeseci i fiksnu kamatnu stopu od 6,42 odsto.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo, u prethodnom periodu, pregovaralo o sklapanju kreditnih aranžmana sa više banaka „u cilju obezbjeđenja nedostajućih sredstava za izmirenje obaveza po osnovu aktiviranih državnih garancija izdatih za KAP“.

„Polazeći od ponuda dostavljenih od kreditora i razmatrajući sve njihove elemente, prvenstveno finansijske uslove i uslove ročnosti, odabrane su Dojče i Erste banka sa kojima je ministar finansija, po ovlašćenju Vlade, zaključio kreditni aranžman u iznosu od 60 miliona eura“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: