Vlada EnPlus grupi: Zakoni važe za sve

"Značaj nekog projekta ne može biti osnov za fleksibilno tumačenje ili neprimjenjivanje zakona u slučaju bilo kog investitora", navode iz Vlade
6 komentar(a)
zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada Vlade, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.07.2013. 15:37h

Vlada Crne Gore ulaže maksimalne napore da u vremenu ekonomske krize stvori povoljan ambijent za ulaganje i realizaciju investicionih poduhvata domaćih i stranih investitora, saopšteno je danas iz izvršne vlasti.

"Međutim, zakoni važe jednako za sve i moraju se tako i primjenjivati. Značaj nekog projekta ne može biti osnov za fleksibilno tumačenje ili neprimjenjivanje zakona u slučaju bilo kog investitora, a naročito ne može biti opravdanje za nezakonit rad bilo kog lica", dodaje se u saopštenju.

EnPlus grupa juče je optužila Vladu da, hapšenjem finansijskog direktora KAP-a Dmitrija Potrubača, vlada tjera strane investitore a najavljena je i tužba domaćim i stranim pravosudnim instucijama.

Odgovor EnPlus grupe: Žalićemo se na hapšenje Potrubača, Vlada tjera investitore >>>

Iz Vlade, pak, dodaju da "odlučnost državnih institucija da primijene nultu stopu tolerancije u borbi protiv sive ekonomije kada je riječ o malim preduzećima i da, bez zadrške, oštro sancionišu nelegalne radnje u nekom porodičnom biznisu, još više obavezuje na dosljednost i neselektivnosti u primjeni ovih istih mjera prema velikim i moćnim međunarodnim kompanijama".

"Zakon je dakle isti za sve i sve kompanije koje posluju u Crnoj Gori i njihovi predstavnici dužni su da poštuju naše zakone, na čemu će Vlada Crne Gore apsolutno insistirati. Svima koji smatraju da su njihova prava ugrožena dostupni su redovni mehanizmi da ta prava zaštite u domaćem i međunarodnom pravnom sistemu", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: