Kavarić: Naredne sedmice tender za male hidroelektrane

„Imamo definisano ono što je bio najveći problem na prethodnom tenderu, a to su planske pretpostavke i priključci na energetsku mrežu“
3 komentar(a)
Vladimir Kavarić, Foto: Boris Pejović
Vladimir Kavarić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.07.2013. 15:09h

Vlada je danas odlučila da naredne sedmice raspiše novi tender za gradnju malih hidroelektrana (mHE) na osam vodotoka, ukupne energetske vrijednosti od oko 12,5 megavata (MW), saopštio je ministar ekonomije Vladimir Kavarić.

Tenderom će, kako je objasnio, biti obuhvaćeno osam vodotoka, od kojih su po dva u Šavniku i Plavu, a po jedan u Bijelom Polju, Andijevici, Beranama i Plužinama.

"Radi se o investiciji od oko 20 miliona eura"

„Radi se o investiciji od oko 20 miliona eura.

Očekujemo na bazi tendera dobijanje ponuda i sa tog aspekta imamo nastavak onoga što je proces ulaganja u energetski sektor“, saopštio je Kavarić nakon sjednice Vlade na kojoj je usvojena Informacija o pripremi javnog nadmetanja za davanje koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju mHE u Crnoj Gori s Predlogom koncesionog akta, Izvještajem sa javne rasprave i pratećom tenderskom dokumentacijom.

On je dodao i da su glavne odlike novog tendera pojednostavljene procedure u odnosu na prethodni.

„Imamo definisano ono što je bio najveći problem na prethodnom tenderu, a to su planske pretpostavke i priključci na energetsku mrežu“, kazao je Kavarić.

Bonus video: