Kladioničari traže ukidanje PDV-a: Ne gasite 3000 radnih mjesta

Uvođenje PDV-a praktično predstavlja onemogućavanje rada za oko 60 kompanija, gubitke radnih mjesta i projektuje gubitke u državnom budžetu
10 komentar(a)
Peticija protiv povećanja PDV-a, PDV na igre za sreću, Foto: Luka Zeković
Peticija protiv povećanja PDV-a, PDV na igre za sreću, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.07.2013. 09:55h

Udruženje privrednih društava priređivača igara na sreću Montenegro bet saopštilo je da će Skupština imati priliku da sačuva 3000 radnih mjesta ako promijeni odluku o porezu na dodatu vrijednost na igre na sreću od 19 odsto, što je usvojila izmenom Zakona o PDV-u. Oni su naglasili da su za dva dana dobili preko 18.000 potpisa građana za ukidanje PDV-a na igre na sreću, koji je prvi put uveden.

Iz Udruženja dodaju da su obavijestili ministra finansija Radoja Žugića i državni vrh da uvođenje PDV-a praktično predstavlja onemogućavanje rada za oko 60 kompanija, gubitke radnih mjesta i projektuje gubitke u državnom budžetu od više desetina miliona eura godišnje.

“Uvođenje PDV-a na igre na sreću u direktnoj je suprotnosti sa direktivom Savjeta EU o porezima, a u svijetu ne postoji uspješan primjer primjene ovakvog oporezivanja. Prve reakcije državnih institucija su pozitivne i to je dobar signal da će dobronamjerne i argumentovane primjedbe biti uvažene”, saopšteno je iz Udruženja.

Bonus video: