traže odgovor

Pozitivna: Ko je dozvolio da EPCG napravi poreski dug od 61 milion eura?

Oni od nadležnog ministarstva traže odgovor - da li je tačno da EPCG ne izmiruje svoje poreske obaveze
61 pregleda 18 komentar(a)
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 30.06.2013. 09:02h

Pozitivna Crna Gora želi da čuje zvaničan odgovor od Ministarstva finansija, da li su tačni medijski navodi da EPCG ima poreski dug od 61 milion eura.

Ako je to tačno, Pozitivna traži da se utvrdi odgovornost, ko je i po čijem ovlašćenju dozvolio da EPCG svjesno napravi dug prema državi Crnoj Gori u iznosu od 61 milion eura.

"Da stvar bude krajnje paradoksalna Vlada sada traži da taj dug plate građani Crne Gore. Sve su to smislili i kreirali novim rebalansom budžeta za 2013. godinu. U situaciji u kojoj građani Crne Gore plaćaju nestvarne račune za struju, gubitke na prenosnoj mreži i slične stavke, neko je dozvolio da EPCG svjesno ne plaća svoje poreske obaveze", navodi su u saopštenju Pozitivne, koje potpisuje član Predsjedništva Miloš Konatar.

Oni od nadležnog ministarstva traže odgovor - da li je tačno da EPCG ne izmiruje svoje poreske obaveze.

"Da li postoji neka odluka Ministarstva kojom se dozvoljava EPCG da svjesno ne plaća poreze državi Crnoj Gori? Ko je odgovoran da dozvoli jednom privrednom subjektu takvo ponašanje, a želimo da zakon važi jednako za sve? Kakvu poruku, na ovaj način, šaljemo ostalim privrednim subjektima u Crnoj Gori? Da svako može proizvoljno da odluči da li će ili ne plaćati poreze državi?", pitaju se.

U saopštenju navode i da će se uvijek boriti za Crnu Goru u kojoj će svi građani i pravna lica biti jednaki pred zakonom.