Nastavak rasprave po tužbi Aca Đukanovića protiv Rudnika uglja na jesen

Đukanović tužbom traži poništenje odluka Odbora direktora kojima su naknadno izmijenjeni izvještaji o poslovanju Rudnika
171 pregleda 0 komentar(a)
Aco Đukanović, Foto: Boris Pejović
Aco Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.06.2013. 07:11h

U Privrednom sudu juče nije nastavljena rasprava po tužbi premijerovog brata Aca Đukanovića protiv Rudnika uglja. Vještak finansijske struke Milenko Popović sačinio je, po nalogu suda, vještačenje u vezi sa starim dužničkim povjerilačkim odnosima između Rudnika i Elektroprivrede, ali nalaz nije bio uručen.

Sudija Snežana Pavličić raspravu je odgodila za 27. septembar i zatražila od obje strane u postupku da se na nalaz vještaka pismeno izjasne sudu u roku od 15 dana od uručenja.

Đukanović je, kao akcionar sa 11 odsto akcija, tužio Rudnik zbog izvještaja o poslovanju za 2009. godinu, koji je pod dosta čudnim okolnostima naknadno izmijenjen, pa su akcionari ostali bez najavljene dividende od 26 miliona eura

Đukanović je, kao akcionar sa 11 odsto akcija, tužio Rudnik zbog izvještaja o poslovanju za 2009. godinu, koji je pod dosta čudnim okolnostima naknadno izmijenjen, pa su akcionari ostali bez najavljene dividende od 26 miliona eura.

On tužbom traži poništenje odluka Odbora direktora kojima su naknadno izmijenjeni izvještaji o poslovanju Rudnika.

Izvještaj Rudnika uglja je tokom 2010, prema tužbi, naknadno izmijenjen na štetu akcionara, a u korist Elektroprivrede i otpisano je 39,9 miliona eura nagomilanog duga elektroenergetske kompanije.

Otpisano potraživanje Rudnika uglja prema Elektroprivredi nastalo je zbog višegodišnjeg različitog obračuna cijene rude koja je prodavana Termoelektrani koja je dio EPCG.

Najveći akcionar pljevaljskog Rudnika je italijanska kompanija A2A sa 39,5 odsto akcija, a država je druga sa 31 odsto.

Bonus video: