Predrag Lešić novi predsjednik Američke privredne komore u Crnoj Gori

Novi potpredsjednik AmCham-a je izvršni direktor kompanije Telenor, Michael Malvebo
453 pregleda 2 komentar(a)
Predrag Lešić, Foto: AmCham Montenegro
Predrag Lešić, Foto: AmCham Montenegro
Ažurirano: 27.06.2013. 14:09h

Novi predsjednik Američke privredne komore uz Crnoj Gori (AmCham Montenegro) je izvršni direktor kompanije doMEn, Predrag Lešić, odlučeno je na današnjoj sjednici Generalne skupštine te poslovne asocijacije.

Lešić je na toj poziciji zamijenio Svetlanu Vuksanović iz kompanije Philip Morris.

Novi potpredsjednik AmCham-a je izvršni direktor kompanije Telenor, Michael Malvebo dok je za sekretara-blagajnika izabran izvršni direktor kompanije Milšped Montenegro, Zoran Pavlović.

“Na pozicije guvernera bez portfelja sa dvogodišnjim mandatom izabrani su izvršni direktor kompanije Microsoft Montenegro, Oliver Obradović i menadžer korporativnih poslova kompanije Coca Cola Hellenic, Miloš Blagojević”, navodi se u saopštenju AmCham-a.

Odlukom većine članova, kako se dodaje, na poziciju guvernera bez portfelja sa jednogodišnjim mandatom izabran je direktor za razvoj biznisa u revizorskoj kući KPMG, Predrag Hajduković.

Pored izabranih članova, svoj mandat u upravnom odboru nastavlja izvršni direktor osiguravajuće kuće Uniqa, Nela Belević.

Svi oni su članovi novog saziva Upravnog odbora asocijacije, čiji mandat počinje 1. avgusta.

"AmCham će nastaviti aktivnosti u cilju uklanjanja barijera za razvoj biznisa u Crnoj Gori i pospješivanje preduzetništva. Novi Upravni odbor će intenzivirati saradnju sa donosiocima odluka i predstavnicima međunarodne zajednice, promovišući principe i najuspješnija iskustva iz američke poslovne prakse", navodi se u saopštenju.

Bonus video: