EPCG isključila više od 100 potrošača: Makaze radile i tokom akcije

isključeni potrošači, osim takse, dužni su da plate i posljednji račun, kako bi ponovo bili priključeni na mrežu
224 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2013. 07:49h

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) isključila je juče stotinjak potrošača zbog neplaćene struje, a još toliko građana ostaće bez struje sljedećih nekoliko dana ako ne izmire bar dio duga.

Nakon što su se u protekla dva dana brojni građani požalili “Vijestima” da su ostali bez struje u jeku akcije “Podijelimo teret”, iz EPCG su pojasnili da su svim isključenim potrošačima uručene opomene “po osnovu duga za utrošenu električnu energiju” prije početka akcije.

“Svi su kupci nakon dobijanja opomena mogli da dođu do jedinice lokalnog snabdijevanja i na taj način izbjegnu isključenje”, saopštili su juče iz EPCG.

Istakli su da niko nije isključen bez prethodno uručene opomene i “roka od osam dana da po istoj postupi”.

Dvoje građana, međutim, tvrdi da nijesu dobili nikakvu opomenu, odnosno da su bez struje ostali bez upozorenja.

“Otišla sam i požalila se da sam ostala bez struje iako nijesam dobila opomenu i da sam spremna da se uključim u akciju, radnica za šalterom samo je nemoćno slijegala ramenima. Morala sam da platim 30 eura za ponovno priključenje, nije bilo druge”, kazala je Podgoričanka čije je ime poznato redakciji.

Brojni sugrađani kojima je prethodnih dana isključena struja, a koji su se, kako tvrde, uprkos opomenama nadali da će tokom trajanja akcije biti pošteđeni “makaza”, tražili su juče odgovore u redovima ispred šaltera EPCG, ali i u redakciji “Vijesti”.

Iz Direkcije za odnose sa javnošću EPCG pojašnjeno je juče da “svi potrošači koji do 30. juna izmire majske račune za struju i u naredna dva mjeseca budu redovno izmirivali svoje obaveze prema EPCG (junski račun do 31. jula, julski do 30. avgusta), neće biti isključivani sa mreže u toku trajanja akcije”.

Isključeni potrošači, osim takse, dužni su da plate i posljednji račun, kako bi ponovo bili priključeni na mrežu

“EPCG u kontinuitetu, shodno zakonskoj regulativi, isključuje sa mreže kupce koji imaju dug za utrošenu električnu energiju. Akcija ‘Podijelimo teret’ je počela 10. juna, a podrazumijeva da sva domaćinstva koja su imala dug 30. maja treba redovno da plate majsku, junsku i julsku fakturu, kako bi stekli uslov da od septembra svoj zaostali dug izmiruju u jednakim fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, uz izuzeće od isključenja za taj period ukoliko poštuju uslov redovnog izmirenja faktura”, saopštili su iz EPCG.

Pojašnjeno je da su isključeni potrošači, osim takse, dužni da plate i posljednji račun, kako bi ponovo bili priključeni na mrežu.

Opomena pa isključenje ako se ne priključe akciji

Iz EPCG su saopštili da potrošači koji se priključe akciji do 30. juna i nastave da redovno plaćaju račune neće biti isključeni sa mreže. Ostali, pak, mogu da očekuju opomene i isključenja.

“Svi kupci koji se do 30. juna ne priključe akciji podliježu standardnim procedurama isključenja sa mreže”, saopštili su “Vijestima” iz EPCG.

Galerija

Bonus video: