Hilton je najpopularniji hotelski brend na svijetu

Uprkos izvještajima da se svjetska ekonomija još nije oporavila od krize, indeks pokazuje da je interesovanje za smještaj “na visokoj nozi” stabilno i da bilježi rast
131 pregleda 1 komentar(a)
Hilton, Foto: Reuters
Hilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2013. 19:27h

Prema istraživanju Digital Luxury grupe (DLG), najpopularniji hotelski brend na svijetu je Hilton, a u stopu ga prate Sheraton, Westin, Four Seasons i Hyatt.

Iz DLG objašnjavaju da su za potrebe istraživanja formirali indeks svjetskih luksuznih hotela, na osnovu online izjava 133 miliona ispitanika, piše CNN, prenosi B92.

Hilton je izabran među 70 luksuznih brendova na 10 ključnih tržišta.

Prvi hotel sa brendom Hilton u Crnoj Gori biće otvoren 2015. godine, rekonstrukcijom starog hotela "Crna Gora" u Podgorici.

Uprkos izvještajima da se svjetska ekonomija još nije oporavila od krize, indeks pokazuje da je interesovanje za smještaj “na visokoj nozi” stabilno i bilježi rast od 1,5 odsto u prošloj godini.

SAD dominiraju na listi zemalja koje najviše konzumiraju luksuzni smještaj (66,3), naredni su Rusi (+12,8 odsto), Britanci (+8,5 odsto) i Kinezi (+3,3 odsto).

S drugog kraja spektra potražnja za takvim boravkom na putovanjima pada među Italijanima (-14,3 odsto), Brazilcima (-12,1 odsto) i Japancima (-11,1 odsto).

Njujork ostaje na vrhu liste gradova koje posjećuje klijentela dubljeg džepa, a prate ga London, Dubai i Pariz.

Bonus video: