Od danas avionima Rajanera do Brisela

Od naredne godine očekuje se povećanje broja ruta i povezivanje sa nekim novim i značajnim emitivnim tržištima
11 komentar(a)
Ažurirano: 20.06.2013. 15:37h

Avioni niskobudžetne aviokompanije Rajaner /Ryanair/ od danas lete iz Crne Gore prema Briselu.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma kazali su da je riječ o samo jednom u nizu planiranih projekata u cilju unaprijeđenja aviodostupnosti Crne Gore i samim tim njenog boljeg pozicioniranja na turističkim mapama Evrope i svijeta.

U ovoj godini će biti realizovani letovi prema Briselu dva puta sedmičo. Od naredne godine očekuje se povećanje broja ruta i povezivanje sa nekim novim i značajnim emitivnim tržištima i to tokom trajanja ljetnje sezone od posljednje nedjelje marta do posljednje nedjelje oktobra što je više od sedam mjeseci godišnje.

"Shodno Agendi reformi u turizmu i Akcionom planu za pripremu turističkih sezona, jedan od naših prioriteta je smanjenje stepena sezonalnosti i samim tim produženo trajanje turističke sezone. Kako će se ovi letovi realizovati tokom trajanja sezone od marta do oktobra, to će uticati na povećanje broja turističkih dolazaka u pred i post sezoni", navedeno je u saopštenju.

Odlukom o otvaranju prve aviolinije niskobudžetne aviokompanije Rajanera ka Briselu, započete su, kako se dodaje, aktivnosti približavanja Crne Gore kao turističke destinacije tržištima za koja su karakteristična cjelogodišnja putovanja.

Saradnja sa Rajanerom je, kako je ocijenjeno, značajna i u dijelu promocije Crne Gore kao destinacije preko prisutnosti na website-u Rajanera.

Aerodromi Crne Gore su sa aviokompanijom Rajaner potpisalo Ugovor o pružanju aerodromskih usluga od ove do 2016. godine. U procesu pregovora razmatrano je 14 mogućih destinacija sa kojih će se obavljati letovi u narednim godinama, a između ostalog Milano, London, Oslo, Stokholm, Barselona.

Bonus video: