Bivši zaposleni UTP Piva prijete protestima ispred hotela

S druge strane novi vlasnik hotela Piva u Plužinama, Budvanska rivijera, krenuo je sa rekonstrukcijom
111 pregleda 2 komentar(a)
hotel Piva, Foto: Srđo
hotel Piva, Foto: Srđo
Ažurirano: 17.06.2013. 14:03h

Grupa od oko 40 bivših radnika UTP Piva zaprijetila je da će organizovati protest ispred hotela Piva u Plužinama i spriječiti njegovo otvaranje ukoliko im se ne ispalte poslednja rata iz stečajne mase koja prosječno po radniku iznosi oko 1500 eura.

Stečajana uprava im je na osnovu prodaje objekata UTP Piva dosad uplatila preko 70 odsto njihovih potraživanja, ali poslednja rata, na koju čekaju još od juna prošle godine, ostala je zarobljena zbog postupka koji se vodi u privrednom sudu.

Problem je nastao jer se kupac motela Pivsko Oko, u Goranskom, žalio provrednom sudu i traži da mu se vrati blizu 97 000 eura koliko je platio motel jer se ispostavilo da zemlja ispod objekta ne pripada motelu. Spor se jos uvijek vodi u privredom sudu i stečajna uprava dok se spor ne okonča ne može da dira pare sa računa stečajnog dužnika UTP Piva.

S druge strane novi vlasnik hotela Piva u Plužinama, Budvanska rivijera, krenuo je sa rekonstrukcijom koju bi mogli zaustaviti nezadovoljni radnici. Oni ističu da su im na sastnaku oktobra 2011. predstavnici ministarstva turizma, opštine Plužine i stečajne uprave obećali da se hotel neće otvarati dok im ne budu uplaćena sva potraživanja.

Naglašavaju da im je žao što će protestom poremetiti planove Budvanske Rivijere koja je ispunila dogovor i uplatila kopmletnu sumu od 300.000 eura za prodaju Hotela Piva, ali su, napominju, prinuđeni da na taj način ostvare svoja prava.

Bonus video: