Ćalović: Sakupićemo duplo više potpisa nego što je potrebno

Ćalović je rekla da će masovnim potpisima biti poslata jasna poruka poslanicima da sjutra u Skupštini ne glasaju za povećanje PDV-a
59 pregleda 59 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2013. 16:11h

U Mreži za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) vjeruju da će do sjutra sakupiti duplo više potpisa od potrebnih 6.000 za inicijativu da se spriječi najavljeno povećanje stope poreza na dodatu vrijednost (PDV) sa sadašnjih 17% na 19%.

Grupa organizacija, među kojima je i MANS, danas je počela prikupljanje potpisa za peticiju kojom od poslanika traže da ne glasaju za Vladin prijedlog kojim se povećava PDV. Peticija se može potpisati i ovdje.

Evo gdje sve možete potpisati peticiju protiv povećanja PDV-a >>>

Video: Zoran Bojović

Izvršna direktorka Vanja Ćalović rekla je da će masovnim potpisima peticije biti poslata jasna poruka poslanicima da sjutra u Skupštini ne glasaju za povećanje PDV-a.

Ona nije mogla da saopšti podatak koliklo je potpisa do sada prikupljeno a nije ni precizirala ko su poslanici iz vlasti koji su dali podršku inicijativi MANS-a.

"Sjutra će o tome biti punija informacija, kada se bude podnio zajednički amandman da se zadrži postojeća stopa od 17 odsto", rekla je Ćalović, dodajući da će i manjinske stranke podnijeti amandman kojim se precizira način trošenja novca prikupljenog od eventualnog povećanja PDV-a.

Na posljednjoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet za vladin zakon su glasali predstavnici DPS-a, SDP-a i manjinskih stranaka. Protiv su bili poslanici opozicije - DF, Pozitivne i SNP je već dodnijela amandman na Vladin prijedlog Zakona.

Galerija

Bonus video: