Brži i stabilniji internet u 14 opština

Projekat se implementira instalacijom dodatnih telekomunikacionih čvorišta
67 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 10.07.2018. 14:33h

U Crnogorskom Telekomu u toku je projekat unapređenja postojeće bakarne pristupne mreže koji korisnicima omogućava znatno veće brzine intereneta i dodatni kvalitet Telekomovih servisa, na bazi VDSL (TurboDSL) tehnologije. Radovi se izvode u 14 crnogorskih opština, uglavnom u prigradskim naseljima i urbanim dijelovima koji nijesu pokriveni optičkom infrastrukturom.

Projekat se implementira instalacijom dodatnih telekomunikacionih čvorišta koji korisnicima postojeće bakarne infrastrukture omogućavaju i do deset puta veće brzine interneta, bez dodatnih troškova.

Paralelno sa optimizacijom bakarne infrastrukture, u toku je i projekat implementacije vazdušne optičke mreže, koju je kompanija nedavno započela u saradnji sa kompanijom CEDIS.

“Telekom kontinuirano investira u mrežu, kroz optimizaciju naše bakarne infrastrukture, kao i daljim razvojem optičke infrastrukture kako bi korisnicima omogućili da uvijek dobiju najbolje kada su u pitanju broadband servisi. Razvoj mreže će korisnicima, posebno u prigradskim zonama, donijeti veliko povećanje brzina i mogućnost da koriste najsavremenije digitalne servise” – izjavila je Valentina Radulović, direktorica Sektora tehnike u Crnogorskom Telekomu.

Radovi na razvoju mreže sprovode se u Tivtu, Kotoru, Budvi, Baru, Herceg Novom, Ulcinju, Podgorici, Danilovgradu, Nikšiću, Cetinju, Beranama, Plavu, Pljevljima i Kolašinu.