AmCham obilježila 10 godina postojanja

166 pregleda 0 komentar(a)
AmCham, Foto: AmCham Montenegro
AmCham, Foto: AmCham Montenegro
Ažurirano: 10.07.2018. 13:51h

Američka privredna komora (AmCham) obilježila je 10 godina postojanja u Crnoj Gori. AmCham je istaknuta poslovna asocijacija koja okuplja američke, međunarodne i domaće kompanije u sa misijom da unaprijedi poslovni ambijent, privuče više stranih investicija i pomogne zajednici, ističe se u saopštenju.

Važan jubilej obilježila je na sjednici Generalne skupštine, na kojoj se predsjednica AmCham-a Katarina Bulatović osvrnula na ostvarene rezultate u protekloj deceniji.

„Vjerujem da sa pravom mogu reći da je Američka privredna komora u proteklih 10 godina ispunila svoju viziju da bude reprezent kolektivnog glasa međunarodne biznis zajednice u Crnoj Gori i pouzdan partner na putu razvoja poslovnog ambijenta. Stvaranje kvalitetnijeg poslovnog ambijenta i jačeg društvenog okruženja, povezivanje sa partnerima i razvijanje dijaloga – sve su to izazovi sa kojima smo se uspješno nosili“, poručila je Bulatović.

Decenijski rad AmCham-a pohvalila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret Uehara, koja je istakla da je AmCham snaga pozitivnog ekonomskog rasta u Crnoj Gori.

“Želim da pohvalim Američku privrednu komoru i njihove napore da ojačaju saradnju između Crne Gore i Sjedinjenih Država. Vaša zalaganja posebnu pažnju poklanjaju uzbudljivom potencijalu crnogorskog privatnog sektora. Američka privredna komora sa svojim kompanijama članicama, liderima u poslovnom razvoju na ovom tržištu, predstavlja izuzetno važnog partnera za ukupan razvoj nacionalne ekonomije“, saopštila je Uehara povodom obilježavanja jubileja.

Američka privredna komora osnovana je u novembru 2008. godine. Postepeno uvećavajući svoje članstvo renomiranim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori, danas okuplja preko 80 članica. Izvršni direktor AmCham-a dr Marko Miročević ukazao je na njihovu posvećenost stvaranju novih mogućnosti i prilika za cijelo društvo.

„Amcham je organizacija posvećena razvoju. Svi naši programi i inicijative, kako oni koje smo realizovali tokom prve decenije našeg postojanja, tako i oni koji slijede u godinama pred nama, imaju za cilj da se konstantno razvijamo kao organizacija, te kreiramo nove mogućnosti za naše članice. Unapređenje poslovnog ambijenta ostaje glavni prioritet u skladu sa našom misijom, vizijom i vrijednostima kojima smo posvećeni. Pored toga, želimo da istaknemo značaj doprinosa biznisa ne samo ekonomiji, već i društvu u cjelini, te promociju društveno odgovornog poslovanja doživljavamo kao još jedan od naših prioriteta. Brojne realizovane aktivnosti i novi projekti koje ćemo uskoro pokrenuti iz oblasti društveno odgovornog poslovanja samo potvrđuju naš odnos prema ovom bitnom aspektu poslovanja u Crnoj Gori.“, naveo je Miročević.

Kako bi što bolje zastupala interese svojih članica, Američka privredna komora ih međusobno povezuje, ali i organizuje događaje sa donosiocima odluka u Crnoj Gori. Posljednje tri godine organizuje „Otvoreno sa Premijerom“, kako bi u direktnom razgovoru sa predsjednikom Vlade iskomunicirali glavne poslovne izazove, dali preporuke za otklanjanje biznis barijera i čuli šta država radi na unapređenju poslovnog ambijenta.

Bonus video: