Finglton: Uskoro gradnja hotela "Fjord", u Londonu prave plan

New Fjord Developments d.o.o izmirio je sve poreze, prireze i ostale finansijske obaveze prema Opštini
4 komentar(a)
Fjord, Foto: Arhiva Vijesti
Fjord, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.05.2013. 13:49h

Izvršni drektor firme New Fjord Developments d.o.o. Majkl Finglton sa saradnicima sastao se u Opštini Kotor sa gradonačelnicom Marijom Ćatović, na kojem je najavio početak realizacije dugo iščekivane izgradnje hotela Fjord.

On je saopštio da je grupi arhitekata u Londonu povjerena izrada plana novog hotela „Fjord“. Plan bi trebalo da bude gotov do septembra, kada će biti prezentiran predstavnicima Opštine, Vlade i Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

"Veoma sam zadovoljna činjenicom da se, nakon sedam godina, intenzivirala priča o izgradnji novog hotela „Fjord“. Biće to savremeni, visoko rangirani hotel, sa najmanje 4 zvjezdice, koji će se svojim izgledom i gabaritima uklopiti u ambijentalne i prirodne karakteristike područja pod patronatom UNESCO-a.

Finglton

New Fjord Developments d.o.o izmirio je sve poreze, prireze i ostale finansijske obaveze prema Opštini, tako da sa zadovoljstvom očekujemo septembar i najavljenu prezentaciju plana novog hotela", izjavila je nakon sastanka gradonačelnica Ćatović.

U saopoštenju iz kabineta gradonačelnice kaže se da je New Fjord, kao većinski osnivač isplatio povjerioce u ukupnom iznosu od 125.000 eura, troškove stečajnog postupka od preko 55.000 eura, obezbijedio i uplatio sredstva neophodna za funkcionisanje New Fjord-a, a u narednom periodu će uložiti preko 400.000 eura, kako bi Društvo započelo sa realizacijom projekta hotela „Fjord“.

Takođe, stekli su se uslovi da većinski osnivač Finglton preuzme poslovanje Društva koje je do skoro bilo u blokadi zbog postupaka manjinskog osnivača (UEP Montenegro d.o.o.) koji je odbijao saradnju i dogovor sa većinskim osnivačem.

"Zaključen je ugovor sa izvođačem radova koji će preuzeti sve neophodne građevinske radove kako bi se stari hotel Fjord zaštitio od daljeg propadanja. Angažovali smo arhitekte iz Londona koji trenutno rade novi projekat izgradnje hotela Fjord, kontaktirali smo i hotelske operatere, kako bismo se što bolje pripremili za izgradnju“, istakao je Finglton.

On je najavio sasatanak sa direktorom Javnog komunalnog preduzeća „Kotor“, na kojem bi trebalo da se postigne dogovor o korišćenju prostora ispred starog „Fjorda“ kao privremenog parkirališta.

Bonus video: