Popović: Povećanje PDV-a kontra ekonomske logike

"Podizanje PDV-a u uslovima ovakve ekonomske i socijalne krize služi samo jednome: da gradjani Crne Gore plate troškove bezumnog rasipništva vlasti"
1 komentar(a)
Zdenka Popović, Foto: Boris Pejović
Zdenka Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.05.2013. 13:25h

Vlada kontinuiteta koja je preko 20 godina radila da zadovolji interese političke elite i moćnih pojedinaca suočena sa realnošću svoje katastrofalno vođene ekonomske politike, uvodi novi namet građanima Crne Gore, ocijenila je Zdenka Popović iz SNP-a.

"Bezobzirno i krajnje licemjerno u situaciji kada je 95% posto građana u stanju socijalne potrebe, a svako drugo dijete živi u apsoluom siromaštvu, povećava se PDV i tako se greške ove vlasti u potpunosti svaljuju na teret građana Crne Gore. Da podsjetim, uvedene su takse “euro po euro”, “Krizni porez”, a sada se povećava PDV, i još očekujemo da nam uvedu i “porez na vazduh”.

Toliko o sposobnosti ove Vlade ciji je premijer nedavno izjavio da nema vise “stezanja kaiša” i da se ne smijemo zatvarati u „filozofiju siromaštva”", kaže Popović.

Ona ukazuje da elementarna ekonomska logika nalaže da kada je kriza svi porezi i takse se smanjuju na minimum da bi se pokrenula potrošnja, jer bez nje nema proizvodnje i akumulacije.

"Podizanje PDV-a u uslovima ovakve ekonomske i socijalne krize služi samo jednome: da gradjani Crne Gore plate troškove bezumnog rasipništva vlasti, a to je cijena koja je neophodna da se koaliciona Vlada sa svojim aparatom sto duže održi na vlasti. Krajnje besmisleno, nehumano i neodgovorno prema građanima Crne Gore i bez jasne dugoročne ekonomske vizije", ocjenjuje Popović.

Bonus video: