MANS: Povećanje PDV-a je nova prevara iz Lukšićeve kuhinje

Predlažu da premijer obuzda sopstvene ministre koji bahato troše novac građana po kafanama, na službena putovanja, gorivo...
0 komentar(a)
MANS, performans, Igor Lukšić, strujni udar, Foto: Savo Prelević
MANS, performans, Igor Lukšić, strujni udar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2012. 15:29h

Razmatranje preporuka MMF-a da se poveća PDV u MANS-u vide kao način da se "zakrpe rupe u budžetu koje su neminovne nakon isplate garancija koje su date ruskom vlasniku KAP-a."

"Smatramo da je ovo još jedna prevara iz kuhinje premijera Igora Lukšića kojom se želi prikriti činjenica da će posljedice pogubnih odluka Vlade na kraju ipak plaćati građani, te perfidan pokušaj da se odgovornost za to prebaci na nekog drugog, u ovom slučaju MMF", kažu iz MANS-a oštro se protiveći odluci Vlade da teret garancija i lošeg rada Vlade plate isključivo građani.

Ova NVO poziva premijera da prestane da štiti interese malog broja ljudi povezanih sa vlastima koji su u proteklih dvadeset godina stekli ogromno bogatstvo na račun građana.

"Nema sumnje da je Lukšiću najlakše da budžet popuni iz džepova običnih građana povećavajući PDV na ovakav način, ali je konačno došlo vrijeme da teret loših poteza Vlade osjete i oni koje je ta Vlada svo ovo vrijeme štitila", kažu iz MANS-a.

Da ministri zategnu kaiš

MANS poziva Lukšića da rupe u budžetu počne popunjavati oporezivanjem tajkuna kojima je Vlada omogućila da na najrazličitije načine steknu ogroman profit, te počne sa oduzimanjem nezakonito stečene imovine javnih funkcionera i sa njima povezanih tajkuna i kriminalaca.

"Takođe ga pozivamo da kroz reviziju pljačkaških privatizacija vrati u budžet ogromna sredstva koja su uz kršenje zakona i korupciju predata u ruke tajkuna, da krene sa naplatom kazni za nepoštovanje privatizacionih ugovora i na taj način pomogne likvidnost budžeta", navodi se u saopštenju MANS-a i dodaju da bi premijer mogao da obuzda sopstvene ministre koji bahato troše novac građana po kafanama, na službena putovanja, gorivo, mobilne telefone i ostale beneficije.

MANS poziva sve građane da dođu na mirni građanski protest u nedelju 18. marta kako bi pokazali da više ne žele da plaćaju cijenu loših odluka Vlade i finansiraju kredite svjetskim i domaćim tajkunima.

Bonus video: