Ministrov šura suvlasnik hotela

“Polar star” na Žabljaku nazivaju Lukšićevim, prema zvaničnim podacima u vlasničkoj strukturi osobe povezane s njim
1170 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2013. 15:23h

Hotel “Polar star” na Žabljaku, koji je kažnjen tokom prvomajskih praznika sa 200 eura jer nije socijalno osigurao radnike, u suvlasništvu je porodice supruge potpredsjednika Vlade, ministra inostranih poslova i bivšeg premijera Igora Lukšića.

Hotel mještani nazivaju “Lukšićevim” , a zvanični vlasnički udio imaju njemu bliske osobe.

Lukšićev šura Predrag Bajović je suvlasnik zemljiša na kome se nalazi hotelski objekat, a njegova supruga Dragana Bajović ima petinu vlasništava u kompaniji Arco-Iris, koja gazduje hotelom.

Da je dio zemljišta u vlasništvu Lukšićevog šure potvrđuju podaci sa sajta Uprave za nekternine.

U Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) navedeno je da je Bajovićeva supruga suvlasnica firme Arco Iris sa 21 odsto akcija.

Pored nje, suvlasnici hotela su Sanja Čukić, Nenad Pavličić, Jadranka Periz, sa po 21 odsto dionica, i firma Montecco sa 16 odsto.

Predrag Bajović je sa Pavličićem suvlasnik oko 2.000 kvadrata zemljišta u Tepačkom polju, odnosno na izlazu iz Žabljaka ka Pljevljima, na kome se nalazi hotel. Na ime Lukšićevog šure se vodi oko 200 kvadrata nekretnina, odnosno nekoliko vila.

Lukšić je, potvrdili su “Vijestima” na Žabljaku, jedan od redovnih gostiju hotela.

“Vijestima” u upravi hotela nezvanično tvrde da bivši premijer “nije među njegovim vlasnicima, već da je onako kao što piše u Centralnom registru privrednih subjekata Poreske uprave”.

Hotel “Polar star”, koji se nalazi u naselju Borje na tri kilometra od Žabljaka, otvoren je sredinom 2010. godine. Već prve godine rada dobio je nagradu Montenegro Wild Beauty, a godinu kasnije osvojio je Zlatnu medalju na Novosadskom sajmu turizma.

Na sajtu hotela piše da “odiše kućnom atmosferom, okružen netaknutom prirodom”. U njegovoj ponudi su sobe, apartmani sa đakuzijem, spa centar... Cijena usluga je od 35 do 200 eura dnevno, koliko košta korišćenje vila kojih hotel ima osam.

Kategorisan je sa četiti zvjezdice, a rađen je u tipičnom stilu planinske arhitekture.

Lukšić tvrdi da nije stvarni vlasnik

Ministar je uredno prijavio svu svoju imovinu i nije u vlasničkom odnosu sa navedenom firmom, saopštila je “Vijestima” Lukšićeva savjetnica za medije Gordana Jovanović.

Ona nije komentarisala pitanje zbog čega se hotel naziva Lukšićevim.

“Vijesti” su pitale u kakvom je ministar vlasničkom odnosu u firmi koja gazduje hotelom “Polar star” i da li je suvlasnik, s obzirom na to da su to njegov šura i supruga šurina, i da li je to razlog što hotel nazivaju Lukšićevim.

Galerija

Bonus video: