Miličković pisao A2A: Hvala ti Đuzepe, Enriko daj još milion za gorivo!

Kakvi bi smo mi ljudi sa ovih prostora bili (a poznato je da smo neskromni) a da Vas ne zamolimo da nam pošaljete bar još jednog strateškog partnera, piše on
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2012. 15:24h

Predsjednik Udruženja manjinskih akcionara Elektroprivrede Vasilije Miličković uputio je pismo Đuzepeu Sali generalnom direktor italijske kompanije A2A iz Breša u kojem mu dosta šaljivim tonom zahvalio na “dobročinstvu” koje se čini prema narodu u Crnoj Gori, a na štetu akcionara elektroenergetske kompanije.

"Evo neko vrijeme, kod mene je stalno prisutna dilema je li čojski ćutati i kriti Vaš dobročinuk ili učiniti javnim osjećaj zahvalnosti, na koji način i u čije ime to uraditi. Investirati u našu Crnu Goru, u njen budžet, u fondove, u džepove manjinskih acionara, u našu EPCG, više od 400 miliona eura, a sve to preko Prve banke, osnovane 1901. godine, koju je ta injekcija ozdravila i od nelikvidne učinilo likvidnom i solventnom bankom, kao i cio bankarski sistem, učinilo nas je mnogo otpornijim prema krizi. Izjava Vašeg, i našeg, Enrika Malerbe (direktor EPCG) o nastavku Vaših dobrih djela u Crnoj Gori, odjeknula je kao grom iz vedra neba, tog hladnog jutra, u petak 9.marta, a prenijeta od svih naših elektronsih i štampanih medija", navodi se u pismu Miličkovića Đuzešeu Sali.

Malerba ne ulaže u KAP

On je pohvalio spremnost A2A da bankrotira u Crnoj Gori u borbi za očuvanje našeg repro lanca sa KAP-om na čelu, za očuvanje naših radnih mjesta, kada se u Italiji otpuštaju na desetine hiljada radnika, i vlada novog premijera Montija “steže kaiš” uvodeći mjere štednje na svim nivoima.

"Sve to izaziva štrajkove i masovne demonstracije širom Italije, toga jutra mi čitamo i slušamo, skoro da ne vjerujemo, što nam Enriko Malerba saopštava da je zbog 32 miliona duga Kombinata za struju, EPCG pred bankrotom. Gospodinu Malerbi ne pada na pamet ni da utuži KAP i prinudno sudskim putem naplati višegodišnji dug jer zna da bi KAP gurnuo u stečaj – zatvorio ga, i nas ostavio bez njega i bez radnih mjesta i to sve pri saznanju, gospodo iz Breše, da su Vam zbog takvog ponašanja akcije AD EPCG, koje ste platili 8,4 eura izgubile na vrijednosti i sada na našoj berzi vrijede 2,31 euro, koje niko ne kupuje, jer su skoro bezvrijedne, iz razloga što kod nas u Crnoj Gori, niko ne kupuje akcije koje ne donose profit i dividendu", dodao je Miličković.

Pošaljite nam još nekoga

On je istakao dalje da je “dobročinluk A2A nezabilježen od vremena Marka Milanovoga, i neće ostati nezapažen”.

A da Vas ne zamolimo da nam pošaljete bar još jednog strateškog partnera, da uloži novac u akcije našeg Montenegrobonusa.

On na kraju pisma generalnom direktoru A2A iz Breše poručuje da činjenje te kompanije, u poslednje tri godine, “na najbolji mogući način sa naše Vlade skida sumnju da se radilo o visokoj korupciji” kada je sa njima, kao drugorangiranim na tenderu za dokapitalizaciju AD EPCG sklopila ugovor, eliminišući ekspresno prvorangirani grčki konzorcijum, nanoseći manjinskim akcionarima štetu za više od 100 miliona eura, uskraćijući pri tom i ponuđene investicije od dvije milijarde eura u zoni Maoča kod Pljevalja.

Ako Vam je za utjehu, isto radi i naša Vlada

"Ako Vam je za utjehu, a moglo bi Vam biti gospodo menadžeri A2A, slično se ponaša i naša Vlada, čineći dobročinstvo ruskim i drugim investitorima sa egzotičnih ostrva kupujući akcije preduzeća koje su prethodno uništili i isisali, koja sa sobom nose milionske gubitke, koje sami Bog ne može spasiti, garantujući im i bankarske kredite u stotinama miliona eura, i to sve iz naših para iz budžeta (svakako iz svojih džepova), a što će biti i predmet krivičnih prijava u vremenu koje dolazi", naveo je Miličković.

Galerija

Bonus video: