Ponovo odložili ročište po tužbi CKB protiv Vektra aviejšn

Prema posljednjem spisku blokiranih računa, koji je objavila Centralna banka, račun Vektre aviejšn je ponovo u blokadi sa dugom koji iznosi 21,62 hiljade eura
1 komentar(a)
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.05.2013. 09:58h

Ročište po tužbi Crnogorske komercijalne banke (CKB) protiv kompanije Vektra aviejšn, biznismena Dragana Brkovića, odloženo je na zahtjev njenog advokata, Ranka Grbavca, i biće održano 16. juna.

Grbavac je tražio odlaganje jer nije bio u mogućnosti da se izjasni o nalazu vještaka finansijske struke, Hamida Šabovića, o visini duga, koji uz obračunate kamate dostigao 1,38 miliona eura. Nalaz je Grbavcu dostavljen 4. maja, tako da nije istekao rok od osam dana za njegovo izjašnjavanje.

Sudija Privrednog suda, Nevenka Popović, naložila je tuženom da u roku od osam dana dostavi pisano izjašnjenje na nalaz, kako bi se sa njim upoznao vještak i punomoćnik CKB.

Na taj način se nastavlja parnični postupak koji se vodi zbog duga Vektre aviejšn prema CKB-u u iznosu od 1,3 miliona eura.

Privredni sud odbio je nedavno zahtjev CKB-a i OTP faktoringa za uvođenje stečaja u Vektru aviejšn, zbog duga za kredit od 1,2 miliona eura. To je bio drugi put u posljednjih pola godine da Privredni sud odbija zahtjev za uvođenje stečaja u toj kompaniji.

Glavni razlog zašto Privredni sud nije uvažio zahtjev CKB-a i OTP faktoringa za uvođenje stečaja u Vektri aviejšn, bila je činjenica da račun više nije bio u blokadi.

Apelacioni sud poništio je sredinom marta to rješenje Privrednog, koje je donio sudija Ivan Kovačević.

Prema posljednjem spisku blokiranih računa, koji je objavila Centralna banka (CBCG) 1. maja, račun Vektre aviejšn je ponovo u blokadi sa dugom koji iznosi 21,62 hiljade eura.

U glavnoj Brkovićevoj kompaniji Vektri Montenegro, kao i u Vektri Jakić, Vektri Vodi i Horajzon lodžistik pokrenuti su stečajni postupci prošle godine.

Privredni sud je sredinom februara odbio zahtjev CKB-a i OTP faktoringa za uvođenje stečaja u Vektru investments.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura.

Bonus video: