Novosti: Njemački turisti se vraćaju u Crnu Goru

"Crna Gora je mala zemlja jedinstvene sinergije obale i njenog zaleđa sa planinskim dijelom", kazao je Jirgen Bicki, predsednik Njemačkog turističkog udruženja
51 pregleda 0 komentar(a)
ljeto u Budvi, Foto: Arhiva Vijesti
ljeto u Budvi, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.03.2012. 10:43h

Njemci se vraćaju u Crnu Goru. Na njene obale, ali i u planine, koje u posljednje vrijeme tokom ljeta predstavljaju omiljene destinacije za evropske turiste, pišu Novosti.

Interesovanje njemačkih agencija za crnogorsko primorje, ali i njegovo zaleđe, upravo je uveliko iskazano na tradicionalnom međunarodnom sajmu turizma "ITB 2012" koji se održava u Berlinu. A berlinska turistička berza, odavno je potvrđeno, najpoznatija je turistička pijaca Evrope gde svoje "proizvode" plasiraju sve zemlje koje se ozbiljnije bave turizmom, ili to namjeravaju da čine, piše beogradski list.

To je zato što su Njemci i dalje prvaci svijeta u putovanju, koje ekonomska kriza ni ovog ljeta neće spriječiti da putuju na odabrano mjesto za odmor.

"Crna Gora je mala zemlja jedinstvene sinergije obale i njenog zaleđa sa planinskim dijelom", kazao je Jirgen Bicki, predsjednik Njemačkog turističkog udruženja (DRV), objašnjavajući čari koje za ljetnje mjesece nudi Crna Gora.

Njemci su i dalje prvaci svijeta u putovanju, koje ekonomska kriza ni ovog ljeta neće spriječiti da putuju

Karlo Petelin, Budvanin, direktor predstavništva TO Crne Gore u Frankfurtu, kaže da je Crna Gora pored pjeskovitih plaža u čijem zaleđu su novi moderni hoteli, poput onih u Budvi, Bečićima, Miločeru i Tivtu, obogatila svoju ponudu nudeći izvanredne staze i terene za pješačenje i biciklizam. Dakle, za aktivan odmor u prirodi koji postaje hit u turističkom svijetu.

Po riječima Saše Radovića, direktora crnogorske TO, i ove godine će "Er Berlin" imati redovne čarter linije iz Berlina, Diseldorfa, Hamburga i Beča, preko Nirnberga do Tivta. Avioni sa njemačkim turistima dolaziće sve od 16. maja do 12. septembra.

Nemački turisti su decenijama bili glavni gosti crnogorskog primorja. Sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog vijeka punili su ovdašnje turističke kapacitete sve od marta pa do novembra.

Bonus video: