Beratović novi član Odbora Aerodroma, biće predsjednik?

Beratović će najvjerovatnije naslijediti Vuksanovića, kojem nije produžen mandat u Odboru ACG, nakon što je Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila da je kršio zakon i da je javni podredio privatnom interesu
469 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Beratović, Foto: Mifc
Vladimir Beratović, Foto: Mifc
Ažurirano: 06.07.2018. 15:11h

Savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović je novi član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) i moguće da će biti i predsjednik, saznaju Vijesti.

Vlada je odlučila da on bude novi član, a Odbor će birati predsjednika.

Beratović će najvjerovatnije naslijediti Božidara Vuksanovića, kojem nije produžen mandat u Odboru ACG, nakon što je Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila da je kršio zakon i da je javni podredio privatnom interesu.

Biće produžen mandat ostalim članovima Odbora ACG: Zdravku Mitroviću, Vlastimiru Ristiću, Dragoljubu Bulatoviću i Dževatu Redžematoviću.

Agencija je 21. juna utvrdila da je Vuksanović prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer je lani (jul, avgust, septembar) istovremeno primao direktorsku platu u Upravi za inspekcijske poslove (1.245 eura mjesečno) i naknadu za članstvo u Odboru ACG, te glasao za sebe i izmjene Statuta da bi se profesionalizovala funkcija predsjednika koju obavlja.

Bonus video: