Nova direktorska postava u Hypo banci

Uprava Hypo Alpe Adria banke sada se sastoji od tri člana - Christoph Schoen, Tarik Telaćević i Željko Đukanović, saopšteno je iz te banke
138 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2013. 14:00h

Novi glavni izvršni direktor Hypo Alpe Adria banke Podgorica je Christoph Schoen, koji je preuzeo i poziciju izvršnog direktora za poslove podrške poslovanju, saopšteno je iz te finansijske kompanije.

Schoen je, kako su objasnili, bio izvršni direktor za finansije u Hypo banci, a na novoj poziciji zamijeniće Zoran Vojnovića, koji će preuzeti poziciju glavnog izvršnog direktora Hypo Alpe Adria banke u Srbiji.

Novozabrani izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima, koji će od Vojnovića preuzeti tu funkciju, je Željko Đukanović, dosadašnji direktor Odjeljenja za upravljanje kreditnim rizikom, dok je direktor za poslove podrške poslovanju Miodrag Radonjić odlučio da napusti kompamiju. Đukanović će na tu funkciju stupiti kada za to Centralna banka Crne Gore (CBCG) da saglasnost.

"Uprava Hypo Alpe Adria banke sada se sastoji od tri člana - Schoen je glavni izvršni direktor i izvršni direktor za finansije, kao i izvršni direktor za poslove podrške poslovanju, Tarik Telaćević je izvršni direktor za komercijalne poslove, a Željko Đukanović je izvršni direktor za poslove upravljanja rizicima", navodi se u saopštenju banke.

Predsjednik Odbora direktora Hypo Alpe Adria banke Podgorica Johannes Proksch ocijenio je da je imenovanjem Schoena za glavnog izvršnog direktora, banka dobila usluge finansijskog stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u bankarskom sektoru, sa izvanrednim znanjem i kompetencijama.

"Svojim radom i iskustvom, on će dodatno podstaknuti i ojačati naše napore na crnogorskom tržištu", rekao je Proksch.

Galerija

Bonus video: