Vuksanović bez predsjedničke funkcije u Aerodromima

Agencija za sprečavanje korupcije je utvrdila da je Vuksanović kršio Zakon o sprečavanju korupcije i da je javni podredio privatnom interesu
172 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2018. 10:30h

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Božidar Vuksanović biće razriješen te dužnosti, potvrđeno je "Vijestima" iz više izvora u Vladi.

Vlada će danas potvrditi predlog Ministarstva saobraćaja. Takva odluka je uslijedila nakon što je utvrđeno da je Vuksanović kršio Zakon o sprečavanju korupcije i da je javni podredio privatnom interesu.

Biće produžen mandat ostalim članovima Odbora ACG: Zdravku Mitroviću, Vlastimiru Ristiću, Dragoljubu Bulatoviću i Dževatu Redžematoviću.

Agencija je 21. juna utvrdila da je Vuksanović prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer je lani (jul, avgust, septembar) istovremeno primao direktorsku platu u Upravi za inspekcijske poslove (1.245 eura mjesečno) i naknadu za članstvo u Odboru ACG, te glasao za sebe i izmjene Statuta da bi se profesionalizovala funkcija predsjednika koju obavlja.

U odluci ASK-a se, između ostalog, napominje da je ostvario naknadu-zaradu od septembra 2017. do maja 2018, u bruto iznosu 31.939 eura, što nije na osnovu odluke osnivača - Vlade, kako je propisano statutom ACG, i da je time javni interes podredio privatnom.

Vuksanović od septembra prošle godine prima za predsjedničku funkciju u ACG 2.600 eura mjesečno.

Ministar saobraćaja Osman Nurković je 30. juna rekao da će "postupiti po zakonu" u ovom slučaju.