Rebalansom rashodi povećani za preko 50 miliona eura

Ministar finansija Darko Radunović kazao je da se novim rebelansom povećava budžet Ministarstvu zdravlja - Fondu zdravstva za 25 miliona eura od čega je rezerve za ljekove (plaćanje dugova) 16,6 miliona eura
79 pregleda 4 komentar(a)
novac, Foto: Shutterstock
novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.07.2018. 15:48h

Drugim izmjenama budžeta za ovu godinu biće značajno povećani rashodi za preko 50 miliona eura, dok se na drugim stavkama prave uštede od 11 miliona.

Izmjenama budžeta biće povećan deficit javnih finansija, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Ministar finansija Darko Radunović kazao je da se novim rebelansom povećava budžet Ministarstvu zdravlja - Fondu zdravstva za 25 miliona eura od čega je rezerve za ljekove (plaćanje dugova) 16,6 miliona eura.

Ministarstvu prosvjete povećava se budžet za dodatnih 12,8 miliona eura, ali nije saopšteno koliko se odnosi na povećanje stavke za zarade zbog većeg broja zaposlenih.

Ministarstvu unutrašnjih poslova povećan je budžet za 5,7 miliona eura, od čega se tri miliona odnose na povećanje stavke za zarade. Ministarstvu rada i socijalnog staranje povećan je budžet za 3,6 miliona od čega se 2,9 miliona odnose na povećanje troškova za stavku naknade majkama sa troje i više djece prema odluci Ustavnog suda, a većina ostalog je za povećanje zarada.

Upravi za imovine budžet je veći za sedam miliona, a većina se odnosi na troškove za nove objekte i rast rashoda za energetiku.

Ministarstvu vanjskih poslova povećan je budžet za 900 hiljada, a sudstvu za jedan milion.

Bonus video: