„Luštica” ove godine uložila preko 11 miliona u turistički grad

Prema podacima Vlade, od 2010. do sada u kompleks je uloženo 144.868.546 eura
200 pregleda 6 komentar(a)
luštica bay, Foto: Siniša Luković
luštica bay, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.07.2018. 20:10h

Kompanija “Luštica Development” iz Tivta uložila je 11,16 miliona eura u izgradnju turističkog resorta u Krtolima od početka godine do juna.

To piše u informaciji o realizaciji prioritetnih projekat iz oblasti turizma koju je usvojila Vlada.

Prema podacima kabineta premijera Duška Markovića, “Luštica Development” je od 2010. do sada u projekat novog turističkog grada Luštica Bay uložila 144.868.546 eura.

U informaciji se navodi da se privodi kraju izgradnja i opremanje prvog velikog hotela u tom kompelsku - “The Chedi Luštica Bay” od 111 soba, ranga pet zvjezdica, koji će prve goste primiti sredinom ovog mjeseca. Tada će uploviti i prve jahte u novosagrađenu marinu. Prva faza marine imaće mjesta za 52 jahte.

Privodi se kraju i gradnja 95 novih apartmana, dvije vile i četiri takozvane kuće u nizu u Marina naselju kompleksa Luštica Bay, kao i velikog broja poslovih prostora u kojima će do kraja ovog mjeseca proraditi brojni novi ugostiteljski i uslužni sadržaji.

U funkciju će za potrebe stanovnika tog naselja i gostiju hotela “The Chedi” biti stavljena i novosagrađena 270 metara duga plaža.

Već je završena prva faza glavnog rezervoara za vodu za cijelo naselje i gradi se prva faza internog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, te oko tri kilometra saobraćajnica kroz rizort, sa pripadajućom infrastrukturom.

U kompaniji “Luštica Development” u prvom polugodištu 2018. bilo je 71 stalno zaposleni, od čega 45 državljana Crne Gore. Na gradilištu je svakodnevno u prosjeku bilo angažovano između 350 i 400 radnika.

Bonus video: