Kinezi zainteresovani za izgradnju žičare Cetinje-Lovćen-Kotor

Kompanija "Sinomach" ima iskustva sa sličnim projektima, s obzirom da je već učestvovala u gradnji žičara u Aziji
50 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2013. 15:44h

Kineska kompanija "China Sinomach Heavy Industry Corporation" iz Pekinga zainteresovana je za projekat izgradnje žičare Cetinje-Lovćen-Kotor.

U ime kompanije, koja spada među 500 najvećih svjetskih preduzeća, sa gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem, razgovarao je zamjenik generalnog direktora Wang Xiaofei.

Osim interesovanja za tender za gradnju žičare, gosti iz Kine razgovarali su i o višenamjenskom centru Marina Abramović Community Center Obod Cetinje (MACCOC), ali i o fiskalnim i finansijskim podsticajima.

Govoreći o pomenutom projektu, Wang je naglasio kako kompanija "Sinomach" ima iskustva sa sličnim projektima, s obzirom da je već učestvovala u gradnji žičara u Aziji.

Uz to, kompanija je specijalizovana za gradnju elektrana, mostova i saobraćajnica.

Kompanija "Sinomach" u prethodnom je periodu pokrenula niz projekata na inostranim tržištima, počev od ostatka Azije, preko Afrike i Južne Amerike, sve do Srbije i Turske.

Kako je naglašeno tokom sastanka, tokom prošle godine, kompanija "Sinomach" je ostvarila prihod veći od 25 milijardi dolara, uz profit od 2,5 milijardi.

Bonus video: