internet usluga

CDA uvodi uslugu e-račun

Usluga će biti dostupna registrovanim korisnicima 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, bez limitiranja broja zahtjeva za izvještajima
141 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2013. 17:17h

Centralna depozitarna agencija (CDA) u srijedu će uvesti uslugu e-račun, koja će korisnicima omogućiti da na sajtu te institucije provjeravaju stanje i promete svojih hartija od vrijednosti.

Iz CDA su saopštili da korisnik te usluge mora posjedovati digitalni certifikat koji je izdala isključivo Pošta Crne Gore, kojim će biti registrovan u CDA i na osnovu kog će mu biti dodjeljen korisnički nalog.

“Usluga će biti dostupna registrovanim korisnicima 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, bez limitiranja broja zahtjeva za izvještajima“, rekli su iz CDA.

Usluga e-račun emitentima omogućava preuzimanje spiska akcionara, kratke strukture kapitala i izvoda o vlasništvu hartija od vrijednosti na posljednji dan saldiranja

Usluga se naplaćuje prema važećem cjenovniku dostupnom na portalu www.cda.me.

Korisnik usluge može u bilo koje vrijeme i sa bilo kog mjesta provjeriti stanje i promete svojih hartija od vrijednosti na računima u CDA.

Usluga e-račun emitentima omogućava preuzimanje spiska akcionara, kratke strukture kapitala i izvoda o vlasništvu hartija od vrijednosti na posljednji dan saldiranja.

"Registrovanim vlasnicima, usluga e-račun omogućava izvještaj o aktivnostima na računu za izabrani vremenski period, uvid u važeće terete za zalogodavce i zalogoprimce, kao i pregled svih prijava na ponudu za preuzimanje“, kazali su iz CDA.

E-račun, kako su objasnili, pruža korisnicima komforniji i pregledniji uvid u stanje i promet na računu od dosadašnjeg preslušavanja saopštenja govornog automata CDA, kao i nove izvještaje koji nijesu raspoloživi na govornom automatu.

"Svi navedeni izvještaji dostupni su u realnom vremenu bez kašnjenja, sigurnost je obezbijeđena digitalnim certifikatom i nema limitiranja broja zahtjeva za izdavanje izvještaja", zaključili su iz CDA.