Kavarić i Pučkov potpisali Protokol: Za KAP naći rješenje koje svima odgovara

“Konstatovali smo problem u aluminijumskoj proizvodnji u Crnoj Gori i on mora biti rješen što skorije”, rekao je Kavarić
60 pregleda 8 komentar(a)
Kavarić, Pučkov, Foto: Zoran Đurić
Kavarić, Pučkov, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.04.2013. 12:09h

“Međuvladin rusko-crnogorski komitet za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju radiće na iznalaženju najboljeg rješenja za Kombinat aluminijima Podgorica (KAP) kojim bi trebalo da budu zadovoljni i građani Crne Gore ali i ruska kompanija CEAC”, kazao je ruski ministar za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posljedica od elementarnih nepogoda i predsjedavajući ruskog dijela Međuvladinog komiteta, Vladimir Pučkov.

On je u Vili Gorica sa crnogorskim ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem potpisao Protokol sa sastanka kopredsjedavajućih Međuvladinog crnogorsko-ruskog komiteta.

Pučkov, koji nije direktno odgovarao na novinarska pitanja, rekao je da razumije važnost pitanja KAP-a i sa ekonomskog ali sa socijalnog aspekata i da će Komitet sagledati sve mogućnosti.

Inače, i njemu i Kavariću bilo je dozvoljeno da se postavi samo po jedno pitanje tako da je ta mogućnost uskraćena brojnim novinarima.

“Konstatovali smo problem u aluminijumskoj proizvodnji u Crnoj Gori i on mora biti rješen što skorije”, rekao je Kavarić ističući da je interes Crne Gore da se KAP održi.

Bonus video: