Odgovor Jovovića Petru Ivanoviću: Šibicar amater

Za karijeru je dobro da se uključi i ministar, ekspert za sve i svašta - od bankarstva preko mobilne telefonije do poljoprivrede
88 pregleda 23 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Vesko Belojević
Petar Ivanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.04.2013. 09:48h

Uvaženi ministar (Petar Ivanović) baš kao i njegov šef, očigledno bi da uređuje crnogorske medije koji ne sviraju po njegovim notama, odnosno koji se nekako uvijek drznu da pišu i o problemima, a ne samo o “uspjesima” njegovog ili nekog drugog DPS ministarstva.

Toliko o ministrovoj “liberalnoj ekonomiji”, koja, uprkos svjetskom fijasku proteklih godina, obično podrazumijeva i visok stepen demokratije, a to znači i najviši nivo slobode medija.

Osim ako cijenjenom ministru uzor nije čileanska diktatura, koju učenici “crnogorske ekonomske škole” često hvale? Kako je krenulo, ni logori nijesu daleko.

Njegov performans na jučerašnjem presu sa izrezanim novinskim člancima o tome šta stručnjaci i oni kojih se to direktno tiče misle o njegovim potezima, samo je šibicarski pokušaj da izbjegne odgovor na njihova legitimna pitanja.

I naravno, da izbjegne pitanja “Vijesti” koja su obično prilično neprijatna za one koji nešto kriju ili imaju nečistu savjest. Zato je, umjesto odgovora na takva pitanja, najlakše prstom uperiti na Miodraga Perovića ili nekog njegovog, koliko god ta zamjena teza bila niska ili providna.

Ali pošto to godinama radi šef uz pomoć svekolikih državnih i paradržavnih institucija, za karijeru je dobro da se uključi i ministar, ekspert za sve i svašta - od bankarstva preko mobilne telefonije do poljoprivrede. “Vijesti” će nastaviti da pitaju i šefa i njegovog ministra.

Bonus video: