Ivanović ne odgovara na pitanja i vjeruje u liberalnu ekonomiju

Ponavljajući priču o Biotehničkom fakultetu odgovorio je i na pitanje novinara Televizije Vijesti iako se pitanje odnosilo na organsku proizvodnju
70 pregleda 13 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Vesko Belojević
Petar Ivanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.04.2013. 12:01h

“Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja kroz novi agrobudžet ukinulo je mjere podrške koje nijesu donosile rezultata”, kazao je resorni ministar Petar Ivanović na konferenciji za novinare i dodao da Ministarstvo mora da vodi računa o tome kako se troši novac kojim raspolažu.

On se ponovo osvrnuo na način na koji mediji pišu o poljoprivredi i pokazao više tekstova “Vijesti” koje, kako tvrdi, to dokazuju. Novinarima je poručio i da treba da istraže podatak na koji način je potrošeno šest miliona eura koliko je Ministarstvo poljoprivrede uplatilo na račun Biotehničkog fakultata od kada je kao dekanica na njegovom čelu Natalija Perović.

Na pitanje “Vijesti” da li će podnijeti ostavku ukoliko, kao što poljoprivrednici očekuju, njegov “eksperiment” sa novim mjerama ne uspije Ivanović je odgovorio:

“Jako mi je drago da ste pomenuli šest miliona eura koje je potrošio Bitehnički fakultat tokom mandata i mislim da ćete naći dosta prostora da se pozabavite i na činom na koji način su ta sredstva utrošđena, za koje programe i kakav je efekat tih mjera”, rekao je Ivanović ali je na konstataciju novinarke da je taj dio već kazao i da to nije bilo pitanje ministar je rekao da i dalje vjeruje u liberalnu ekonomiju.

Ponavljajući priču o Biotehničkom fakultetu odgovorio je i na pitanje novinara Televizije Vijesti iako se pitanje odnosilo na organsku proizvodnju.

Na pitanja novinara iz ostalih medija Ivanović je odgovarao konkretno.

Odgovarajući na optužbe poljoprivrednika koji smatraju da Ivanović sa svojim načinom vođenja resora poljoprivrede pokušava da je uništi te da je određujući 350.000 eura podrške voćarstvu nanio štetu sjeveru, ministar je kazao da ga zanimaju samo činjenice.

“Prema podršci koju je taj sektor dobijao od 2008. do 2012. godine u Crnoj Gori bi trebalo da je pod zasadima voća 617 hektara ali podaci Monstata pokazuju da ih je u 2012. bilo manje nego 2010. godine. Kako onda mi uništavamo voćarstvo”, pitao je Ivanović.

Bonus video: