U četiri željeznička preduzeća smanjene plate za 20%

Brajović je naglasio da se svi kapaciteti moraju primjeriti ekonomskom trenutku i usmjeriti napore ka rješavanju problema
54 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2013. 18:33h

Odbori direktora četiri željeznička preduzeća u kojima je država većinski vlasnik odlučili su da usklade zarade menadžmenta sa onima u državnoj upravi, a ostalim zaposlenima smanji plate 20 odsto.

Iz Ministarstva pomostva i saobraćaja saopšteno je da su sjednice odbora direktora Željezničke infrastrukture, Željezničkog prevoza, Montecarga i Održavanja željezničkih voznih sredstava, održane u četvrtak.

"Na njima su donesene odluke koje se odnose na usklađivanje zarada menadžmenta sa zaradama u državnoj upravi (državnim službenicima i namještenicima, u prosjeku od 20 do 40 odsto), smanjenje zarada ostalih zaposlenih 20 odsto, usklađivanje kolektivnih ugovora privrednih društava sa opštim kolektivnim ugovorom i donošenje pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta", navedeno je u saopštenju koje je danas proslijeđeno medijima.

Iz Ministarstva su podsjetili da je na nedavnom sastanku predsjednika bordova direktora i izvršnih direktora ova četiri preduzeća sa ministrom Ivanom Brajovićem konstatovano je da su evidentni gubici i da se promjene moraju sprovoditi u što skorijem roku.

Brajović je tada naglasio da se moraju svi kapaciteti primjeriti ekonomskom trenutku i usmjeriti napore ka rješavanju problema, prije svega dalje realizacije planiranih investicija, smanjenje troškova i gubitka i stvaranje ambijenta za bolje poslovanje svih društava u budućem periodu.

Galerija

Bonus video: