Pao tender za dvoranu u Tuzima

Izgradnja dvorane za košarku, rukomet, odbojku i ostale dvoranske sportove sa pratećim sadržajima, planirana je na urbanističkoj parceli 50 u zahvatu Lokalne studije lokacije “Tuzi dio planske zone 19”
79 pregleda 0 komentar(a)
Tuzi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tuzi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.07.2018. 09:35h

Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki je po službenoj dužnosti poništila tender za izradu glavnog projekta sportske dvorane u Tuzima.

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je 28. februara donijela odluku da se izrada glavnog porjekta dvorane povjeri “Agenciji za projektovanje i razvoj” iz Rožaja. Kao drugorangiranu na tenderu, vrijednom 25.000 eura, Agencija je vrednovala ponudu “Ing investa”, a trećerangiranu ponudu “Urbi.pro”.

Protiv te odluke, firma “Urbi.pro” je 12. marta izjavila žalbu državnoj komisiji, u kojoj, između ostalog, navodi da je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice “pogrešno utvrdila činjenično stanje i pogrešno primijenila materijalno pravo, te počinila bitnu povredu pravila postupka”.

Iz firme “Urbi.pro” u žalbi navode da je izabrana ponuda neispravna, jer ponuđač nije pravilno popunio listu glavnih usluga i što su izjavu o nepostojanju sukoba interesa potpisale i osobe koje nijesu za to ovlašćene.

U žalbi navode da ni ponuda drugorangirane kompanije nije ispravna, jer firma “Ing invest” nije dostavila validne licence za odgovorne projektante.

“U konačnom, predlaže da se žalba usvoji, poništi pobijano rješenje i predmet vrati na ponovni postupak i odlučivanje”, navodi se u rješenju državne komisije.

Izgradnja dvorane za košarku, rukomet, odbojku i ostale dvoranske sportove sa pratećim sadržajima, planirana je na urbanističkoj parceli 50 u zahvatu Lokalne studije lokacije “Tuzi dio planske zone 19”.

Površina parcele na kojoj je planirana gradnja je 4.439 kvadratnih metara.

Bonus video: