Objavljen četvrti tender za Novi duvanski

Tenderom je predviđena i obaveza zainteresovanih ponuđača da najkasnije do 26. aprila dostave zahtjev za otkup tenderske dokumentacije koja košta 2.000 eura
1 komentar(a)
Novi duvanski lokacija, Foto: Boris Pejović
Novi duvanski lokacija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.04.2013. 14:34h

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte objavio je četvrti tender za Novi duvanski kombinat Podgorica (NDKP), kojim je predviđena njegova djelimična privatizacija ili dokapitalizacija uz izgradnju fabrike.

Zainteresovani ponude mogu dostaviti do 7. maja.

Ponuđač mora imati iskustvo u oblasti duvanske industrije ili gradnje sličnih kapaciteta, kao i finansijsku sposobnost da gradi fabriku.

Tenderom je predviđena i obaveza zainteresovanih ponuđača da najkasnije do 26. aprila dostave zahtjev za otkup tenderske dokumentacije koja košta 2.000 eura.

Ponuđač je obavezan da uz ponudu uplati depozit ili dostavi bezuslovnu bankarsku garanciju vrijednu 200 hiljada eura, naplativu na prvi poziv. Garanciju mora izdati banka koja ima kreditni rejting najmanje BBB po agenciji Standars end purs ili ona koju odobri Tenderska komisija.

Prethodni tender za djelimičnu privatizaciju ili dokapitalizaciju NDKP, koji je osnovan odlukom Vlade iz novembra 2011. godine, nedavno je poništen, jer dostavljena ponuda nije odgovarala tenderskim kriterijumima.

Prijavljivao se konzorcijum na čelu sa danilovgradskim Krolingom i Zetagradnja, ali ponude su proglašene neodgovarajućim.

NDKP je 2012. završio sa gubitkom od 309.000 eura, 45 puta većim nego na kraju 2011. godine.

Vlasnici kompanije, čija je osnovna djelatnost otkup, proizvodnja i promet duvana i duvanskih proizvoda, su Vlada sa 70 odsto udjela i Glavni grad Podgorica, koji ima 30 odsto akcija.

Bonus video: