Ponovo o stečaju Vektri Investments

CKB i OTP faktoring više od godinu ne mogu naplatiti 1,38 miliona eura duga po osnovu odobrenog kredita od Vektre Investments
2 komentar(a)
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Vektra, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.04.2013. 14:28h

Apelacioni sud je poništio rješenje Privrednog suda da se odbije zahtjev Crnogorske komercijalne banke i OTP faktoringa za uvođenje stečaja u Vektri Investmens, kompaniji Dragana Brkovića, potvrđeno je "Vijestima".

Ovo je drugi put, tokom posljednjih godinu, da Apelacioni sud poništava rješenje Privrednog suda u vezi s ovim predmetom.

CKB i OTP faktoring više od godinu ne mogu naplatiti 1,38 miliona eura duga po osnovu odobrenog kredita od Vektre Investments.

Računi te kompanije u međuvremenu su odblokirani i i nastavila je da radi, zbog čega je sudija Privrednog suda Dragan Vučević nedavno opet odbio predlog ovih kompanija za uvođenje stečaja u Brkovićevoj kompaniji.

U međuvremenu zbog navodno spornog duga, koji već dvije godine ne mogu naplatiti prinudnim putem, jer su rješenja i izvršenju poništavana, CKB i OTP su poveli parnični postupak protiv Vektre Investments.

Glavnu raspravu sudija Mirjana Pavićević, je odgodila je za 31. maj i usvojila zahtjev tužioca da se imenuje vještak finansijske struke koji će utvrditi da li je iznos kredita ikada zaista uplaćen na račun Vektre Investments.

Sud je naložio da vještak Borka Boričić svoj nalaz sačini u roku od 15 dana. Opunomoćeni predstavnik Vektre Investments Ranko Grbavac osporio je iznos duga koji je tužilac naveo u tužbi.

Čeka se nalaz vještaka za aviokompaniju

U Privrednom sudu nije nastavljena parnica po tužbi CKB-a i OTP faktoringa protiv Vektre Aviation, druge Brkovićeve kompanije, a vezano za nemogućnost da se naplati potraživanje u iznosu od oko 1,3 miliona eura.

Ročište je odgođeno za 13. maj. Advokat tužioca Filip Jovović potvrdio je “Vijestima” da je ročište odgođeno zato što čekaju na nalaz vještaka finansijske struke.

Apelacioni sud je nedavno ponovo poništio rješenje Privrednog suda u vezi s odbijanjem zahtjeva CKB-a i OTP-a za pokretanje stečaja u Vektri Aviation, tako da će se pred nižom sudskom instancom uskoro treći put razmatrati isti predlog podnijet još krajem novembra 2011. godine.

Prema posljednjem spisku blokiranih računa, koji je objavila Centralna banka, račun Vektre Aviation ponovo je u blokadi sa dugom koji iznosi 21,62 hiljade eura.

Bonus video: