HLT: Ne izbjegavamo priču o Onogoštu

Iz Prime pozivaju predstavnika manjinskih akcionara Milana Jaukovića da saopšti koga predstavlja te koliko akcija posjeduje u Onogoštu
58 pregleda 2 komentar(a)
Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, Foto: Zoran Đurić
Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.04.2013. 15:39h

Predstavnici HLT-a tvrde da je na pogrešnu adresu stigao poziv Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije za prošlosedmičnu sjednicu na kojoj je raspravljano o situaciji u hotelskom preduzeću Onogošt, čiji kapital taj fond kontroliše.

U reakciji HLT-a navodi se i da poziv nije upućen ovlašćenim predstavnicima fonda, negirajući da su izbjegli sučeljavanje sa predstavnicima radnika i Vlade. Nova sjednica Komisije je u ponedjeljak.

"Predstavnici sindikata bi trebalo, kao i gospodin Milatović, da budu korektni i kažu ko je insistirao na uvođenju klasičnog stečaja"

Oni ističu da direktor fonda Vladan Vujović nije ni mogao doći na sjednicu, zbog čega je u pisanoj formi Komisiji dostavio izjavu “i pogled na dešavanja u vezi sa predmetom kontrole i to potkrijepio vjerodostojnom dokumentacijom”.

"Za razliku od ostalih pozvanih, koji uglavnom svojim teatralnim nastupima žele da daju snagu svojim neargumentovanim tvrdnjama, dostavljena dokumentacija od strane gospodina Vujovića na precizan i tačan način opisuje cjelokupan tok dešavanja u kompaniji HTP Onogošt", ističu iz Prime.

Iz Prime pozvali Milatovića i sindikalne aktiviste da objasne “zašto su prihvatili isplatu po 5.600 eura na ime otpremnina, a nijesu htjeli da prihvate ponudu menadžmenta koja je iznosila od 7.600 do 9.300 eura po radniku

"Predstavnici sindikata bi trebalo, kao i gospodin Milatović, da budu korektni i kažu ko je insistirao na uvođenju klasičnog stečaja i ko je svjesnim opstrukcijama onemogućio sprovođenje plana reorganizacije. Za slučaj da pozvani ne daju odgovor, ističemo da su upravo predstavnici sindikata i Milatović svojim prijetnjama, neosnovanim tužbama onemogućili prodaju najneprofitabilnijeg hotela Onogošt u Nikšiću”, tvrde u Primi.

Oni su pozvali Milatovića i sindikalne aktiviste da objasne “zašto su prihvatili isplatu po 5.600 eura na ime otpremnina, a nijesu htjeli da prihvate ponudu menadžmenta koja je iznosila od 7.600 do 9.300 eura po radniku, već su insistirali na uvođenje klasičnog stečaja, a sada bi da krivicu za svoju zaslijepljenost i nekooperativnost svale na drugog”.

Iz Prime pozivaju predstavnika manjinskih akcionara Milana Jaukovića da saopšti koga predstavlja te koliko akcija posjeduje u Onogoštu.

"Takođe bi bilo dobro da saopšti koje to akcionare on zastupa i da li je to možda kompanija Montenegro spa koja je poznata po neplaćanju poreza državi i aferi Novito. Da li Jauković predstavlja portparola Aleksandra Belevića i Denisa Mandića i čije izjave često citira i uzima kao svoje osnovno nadahnuće za držanje neutemeljenih govora. Da li je svojim činjenjem svjesno onemogućio dokapitalizaciju od jednog miliona eura, koju je HLT fond trebalo da izvrši ali zahvaljujući istim ovim govornicima to je onemogućeno i firmu je dovelo do stečaja", tvrde iz Prime.

Bonus video: